Skupina Desmod a Robo Šimko je už minulosťou. Po takmer roku a pol existencie dvoch Desmodov a s tým súvisiacich zákulisných sporov medzi niekdajšími spoluhráčmi zo známej nitrianskej kapely sa "odídenci" od Kulyho Desmodu rozhodli zmeniť názov svojej formácie.


Kapelu, ktorá od mája 2021 vydávala skladby a vystupovala pod názvom Desmod a Robo Šimko, tak odteraz budete poznať ako D.A.R.S. Netreba asi vysvetľovať, že s jeho tvorbou sa hudobníci príliš kreatívne nenatrápili a použili jednoducho skratku starého názvu. Ak je za tým aj nejaký iný skrytý význam, zatiaľ ho neprezradili.

Spolu s touto zmenou však prinášajú aj hudobnú novinku, skladbu V tvojom objatí, ktorá je po štyroch rýchlejších singloch prvou baladou tejto zostavy. Text o platonickej láske napísal klávesák skupiny D.A.R.S. Martin "Redface" Cibulka, ktorý má na konte okrem iného aj známe hity "starého" Desmodu ako Vŕba či Chýbanie.


Vydaniu piesne predchádzal dlhší proces tvorby, aranžovania, ako aj nahrávania. Na výslednom diele sa spolupodieľal aj orchester - Big Band Jula Selčana. "Som nesmierne rád, že Julo prijal našu ponuku a obohatil túto skladbu svojim majstrovstvom, ktoré vnieslo do skladby novú emóciu," uviedol Cibulka.

O mix a mastering sa postaral majster zvuku z Chicaga Matt Dougherty, v ktorého portfóliu sú spolupráce s menami ako 3 Doors Down, Megadeth, Mark Tremontti alebo Alien Ant Farm.

Skladba V tvojom objatí je okrem Youtube kanálu kapely dostupná aj na niektorých streamovacích platformách. Naživo si ju môžete spolu s ďalšími skladbami D.A.R.S. vypočuť na aktuálne prebiehajúcom klubovom turné kapely.

Redakciu Hudba.sk informoval manažér skupiny Michal Kožuch. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Desmod a Robo Šimko