Britská speváčka Adele pracuje na novom albume, ktorý by mal vyjsť tento rok, s Philom Collinsom. Frontman skupiny Genesis prerušil svoju činnosť pre zdravotné problémy, no plánuje návrat na hudobnú scénu.

Nasledovník úspešného albumu 21 speváčky Adele je už v procese tvorby a nebude len tak hocijaký. Kým na predošlej nahrávke spolupracovala s Paulom Epworthom a Ryanom Tedderom, teraz by sa mal na novej kolekcii podieľať Phil Collins. Uvádza to britský portál Digitalspy.co.uk.

"Práve som začal pracovať s Adele. Kontaktovala ma, aby sme spolu niečo napísali," povedal frontman skupiny Genesis v rozhovore pre Inside South Florida. "V skutočnosti som ju doteraz nezaregistroval. Žijem v jaskyni, ale viem, že toho veľa dosiahla a naozaj sa mi páči jej hlas, a tiež aj niektoré veci, ktoré spravila. Takže pre mňa je to otvorenie očí. Poučné."

Držiteľka ceny Americkej filmovej akadémie Oscar za singel Skyfall - jedinú titulnú skladbu k filmom o agentovi Jamesovi Bondovi, ktorej sa toto ocenenie podarilo získať, bola v decembri minulého roka titulovaná aj Rádom britského impéria MBE.

 
"Uvažujem o návrate k hudbe"

Phil Collins ešte v novembri minulého roka vyjadril pre nemecké médiá náznaky, že by sa vrátil na hudobnú scénu. Tú ukončil v roku 2010 posledným koncertom a na jar v roku 2011 oficiálnym vyhlásením na svojej webstránke. Dôvodom mala byť čiastočná strata sluchu a poškodenie chrbtice a nervov.

"Začal som premýšľať nad písaním nových vecí. Možno nejaké koncerty, hoci aj s Genesis," povedal na premiére muzikálu Tarzan založenom na rovnomennej Disneyovke. "Všetko je možné. Mohli by sme mať turné v Austrálii a južnej Amerike. Tam sme ešte doteraz neboli," dodal 62-ročný hudobník.


Autor: Marek Majzon (zdroj: Digitalspy.co.uk)
Foto: Adele.tv 

Súvisiaci interpreti: Adele, Phil Collins