Legendárna slovenská formácia Modus sa podľa informácií, ktoré zverejnil Marián Greksa, vracia na scénu. V silnej zostave, avšak (zatiaľ) bez dvojice Žbirka-Gombitová, odohrá svoj comebackový koncert plný najznámejších skladieb už 30. mája v Žiline.

Modus by sa na slovenskú hudobnú scénu mal vrátiť v zložení Janko Lehotský (klavír, spev), Laco Lučenič (gitara, spev), Marián Greksa (basgitara, spev) a Ľubo Stankovský (bicie, spev). "Teším sa ako malý Jojo," napísal Greksa na svoj profil na Facebooku, kde okrem zloženia kapely zverejnil aj termíny najbližších koncertov.

"Pred troma týždňami som počul starý Modus a prišla na mňa nostalgia, že by som si opäť zahral tie fantastické staré skladby. Keď som nad tým začal uvažovať hovoril som si, že je to strašná škoda, že tá obrovská legenda a značka Modus už neexistuje a udržuje ju len Janko Lehotský. Povedal som si, že skúsim nahovoriť najznámejších muzikantov zo všetkých období Modusu a skúsiť dať skupinu opäť dokopy," uviedol Greksa v rozhovore pre portál Music-zone.eu.

Formácia má zatiaľ naplánované koncerty na Staromestských slávnostiach v Žiline (30. mája), na Ripfeste vo Veľkých Ripňanoch (19. júla), v rámci podujatia Boje na Hrone v Starom Tekove (26. júla) a na Hodoch v Trebaticiach (16. augusta). Zaujímavosťou je, že kapela chce playlist avizovaných vystúpení zostaviť spoločne s fanúšikmi, ktorých vyzýva, aby svoje priania posielali na e-mailovú adresu modustour@gmail.com. Piesne s najväčším počtom hlasov následne zaradí do koncertného programu.


Zdroj: Facebook stránka Mariána Greksu, Webnoviny.sk, Music-zone.eu
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Modus