Koncom roka 2021 vydal Adam Ďurica album Naše hriechy, z ktorého rovnomenná skladba, duet s Emmou Drobnou patrí už niekoľko mesiacov k najhranejším slovenským piesňam v rádiách. Teraz z neho ponúka ďalší singel Fúkame, ktorého videoklip sa nakrúcal v Prahe s renomovaným režisérom videoklipov Ondřejom Kudynom.


"Veľakrát som už hovoril o novej etape vo svojej tvorbe a toho som sa snažil držať aj pri tomto videu. Mal som o ňom určitú predstavu, a chcel som, aby sme urobili klip, ktorý by bol odlišný od tých, čo sme robili doteraz, pridať skladbe aj silnú vizuálnu podobu. Preto som oslovil Ondřeja, ktorého klipy, či už pre Mirai alebo ďalších, sa mi páčili," hovorí Adam Ďurica.

"Už pri jeho prvotnom návrhu som bol spokojný, cítil som, že to bude fungovať. Nakrúcali sme od rána do neskorého večera na rôznych miestach v Prahe, vonku boli štyri stupne a ja som pobehoval len v košeli. Menili sme lokácie, bolo to naozaj akčné. Musím povedať, že som s výsledkom spokojný. Opäť nová spolupráca, noví ľudia, nový spôsob natáčania, atď. To je vlastne to, čo nás posúva ďalej," teší sa spevák a skladateľ.


"Som veľmi rád, že došlo k tejto spolupráci. Mojím cieľom je vytvoriť vizuál, ktorý emočne umocní skladbu. Rád jej dávam ten obrazový život. Vymysleli sme námet, ktorý nám okamžite zarezonoval, a spoločne s Adamom sme ho dotiahli do tejto podoby. Nebolo to produkčne jednoduché, mali sme asi päť rôznych miest, oheň, komparz, ale všetko išlo podľa plánu. Tiež musím povedať, že Adam podal skvelý herecký výkon. Nie je jednoduché natáčať medzi ľuďmi okolo," pochválil Adama a režisér Ondřej Kudyn.


Autorom hudby v piesni Fúkame je samotný spevák, text napísal Peter Riava a producentom skladby je Matej Turcer. Adam Ďurica v súčasnosti postupne dáva dokopy koncertné termíny na propagáciu albumu, keďže kvôli pandemickej situácii ho doposiaľ nemohol predstaviť na turné. Najbližšie sa predstaví 20. apríla v Prahe a o deň neskôr v Brne. Slovenské termíny koncertov budú známe čoskoro.


Prečítajte si tiež: Adam Ďurica má na novom albume Naše hriechy príťažlivo iný zvuk (recenzia)

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica