Slovenská speváčka, hudobníčka a skladateľka Andrea Bučková pokrstila v sobotu večer v bratislavskom Luna Bare nový album Escape. Mladá umelkyňa naživo odprezentovala väčšinu skladieb, ktoré jej poslucháči nájdu na novinke. Popri nich dostalo počas večera priestor aj niekoľko piesní z albumu Polarity (2015).

Andrea Bučková spievala po slovensky i po anglicky a do koncertného setlistu zaradila aj jednu skladbu vo francúzštine. Pre účastníkov krstu zároveň pripravila niekoľko prekvapení. Po jej boku sa počas večera na pódiu predstavila dlhoročná priateľka, harfistka Mária Kmeťková, violončelista Pavol Mucha, klavirista Daniel Špinar a gitaristi Pavol Bereza a Peter Zajaček.

"Dnes sme zažili niekoľko premiér, napríklad to, že nie každú pieseň som hrala na klavíri a hrala so mnou aj veľká kapela," vysvetlila umelkyňa, ktorá sa v rozhovore pre agentúru SITA priznala k veľkému vzrušeniu a nervozite. "Je tu veľa ľudí, veľmi sa z toho teším a zároveň cítim veľkú zodpovednosť a také motýliky v brušku," poznamenala.

Zdroj: SITA (Hudba.sk edit)
Foto: Facebook.com/AndreaBuckoOfficial

Súvisiaci interpreti: Andrea Bučko