Príbeh albumu The Land Is Inhospitable, And So Are We pokračuje zverejnením nového singla Star spolu so sprievodným videoklipom. V piesni si Mitski spomína na lásku, ktorá bola výnimočná, ale musí ju nechať ísť. "Tá láska je ako hviezda, je preč. Vidíme ju len žiariť," spieva v jej refréne.

Videoklip vznikol v spolupráci s režisérkou Maegan Houang, s ktorou už Mitski spolupracovala aj v minulosti. Bol natočený minulé leto a zachytáva Mitski pri plavbe na člne cez malý rybník. Houang sa podarilo vizualizovať emóciu z miznúcej lásky. Temnú atmosféru zvýrazňuje zahmlená nočná krajina, v ktorej sa osamotená Mitski nachádza v snahe zachrániť rozpadajúci sa vzťah.  

"Na rozdiel od naratívnejších/konceptovo orientovaných videí, ktoré sme s Mitski spoločne nakrútili v minulosti som chcela, aby toto video zhrnulo impresionistickú kruhovitosť, ktorú všetci zažívame. Naše životy oscilujú medzi svetlom a tmou a opakujú sa v nekonečnom cykle, kde nič nie je trvalé. Najlepšie chvíle sú prchavé, ale tie zlé tiež," povedala o novom videoklipe.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)