Medzinárodný rockový projekt Poetry in Telegrams, ktorého zakladateľom a lídrom je slovenský gitarista, spevák, skladateľ a textár Johny Štefeček, prichádza s novým videoklipom k piesni Breathing (Acoustic). Pôvodná skladba z EP Melancholy získala akustickú podobu v štúdiách Matter Music a Grapow Studios.

O hudbu, text a spev sa postaral Johny Štefeček, piano nahral klavirista Sven Martin, spolupracovník Jonathana Davisa či dvojice t.A.T.u. Videoklip, ktorý podčiarkuje emóciu klavírnej verzie skladby, režíroval Peter Čermák. V hlavnej úlohe sa predstavila slovenská herečka Simonetta Hladká. Pieseň je tretím singlom z akustického CD The Line of Love, ktoré vyšlo v decembri 2023.

Pôvodnú gitarovú verziu skladby nahral Johny Štefeček v roku 2016 s dvojicou prizvaných zahraničných umelcov. Na bicie hral Paul Ortiz a o úvodné saxofónové sólo sa postaral Jørgen Munkeby.

Poetry in Telegrams je projekt, ktorý v roku 2013 založil slovenský hudobník a textár Johny Štefeček. Na piatich radových nahrávkach sa spolupodieľali okrem Munkebyho a Ortiza podieľali aj ďalší známi zahraniční inštrumentalisti – bubeníci Thomas Lang (Rakúsko/USA), Marco Minnemann (Nemecko/USA) a Gil Sharone (USA). Mix a mastering nahrávok vznikal pod dohľadom nemeckej hudobnej legendy, gitaristu a producenta Rolanda Grapowa (Helloween, Masterplan), ktorý dlhodobo žije na Slovensku (aktuálne v obci Diakovce pri Šali, predtým vo Zvolenskej Slatine) a má tu štúdio Grapow Studios.

EP Melancholy (2016) a I, Koheleth (2018) boli nominované na Radio_Head Awards. Krátky film Petra Čermáka Interlude s hudbou Poetry in Telegrams zbieral v roku 2022 ceny na medzinárodných filmových festivaloch v Košiciach a v Budapešti. Hlavné úlohy si v ňom zahrali Ivana Kološová a Gregor Hološka, ktorý zároveň stvárnil ústrednú postavu päťdielnej série klipov Poetry in Telegrams.             

Jednotlivé piesne i celé albumy Poetry in Telegrams nájdete na Bandcampe a na ďalších streamovacích službách. Viac informácií o projekte ponúka oficiálny web www.poetryintelegrams.com, kde nájdete aj zaujímavý a inšpiratívny hudobný blog autora.

Redakciu Hudba.sk informoval Johny Štefeček. Správu sme upravili.