Americká kapela The Beach Boys vydá 30. júna kompiláciu 1967 - Sunshine Tomorrow. Novinka ponúkne doteraz nevydané alternatívne verzie skladieb z albumov Smiley Smile (1967) a Wild Honey (1967).

K dispozícii budú aj záznamy piesní z koncertov či live verzie skladieb zo štúdia, ktoré vyjdú pod názvami Lei'd In Hawaii "Live" Album: September 1967, Live In Hawaii: August 1967 a Thanksgiving Tour 1967: Live In Washington, D.C. & Boston. V rovnaký deň sa dostane na trh na 180-gramovom vinyle album Wild Honey v stereo verzii. O produkciu sa postarali Mark Linett a Alan Boyd.

Prečítajte si: Legendárny album skupiny The Beach Boys má 51 rokov, naživo odznie vo Viedni

The Beach Boys vznikli v roku 1961 v Kalifornii. Pôvodnú zostavu kapely tvorili bratia Brian, Dennis a Carl Wilsonovci, ich bratranec Mike Love a kamarát Al Jardine. V roku 1983 však zomrel Dennis a v roku 1998 aj Carl Wilson. V súčasnosti v skupine pôsobia okrem zvyšných troch pôvodných členov aj David Marks a Bruce Johnston. Debutový album Surfin' Safari vydali v roku 1962 a zatiaľ poslednú, dvadsiatu deviatu štúdiovku s názvom That's Why God Made The Radio uviedli na trh v júni 2012. V roku 1988 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Skupina sa predstaví 13. júna v bratislavskej Incheba Expo Aréne. Predstaví sa aktuálna zostava, v ktorej však už nepôsobí Brian Wilson. Jediným pôvodným členom je spevák Mike Love, druhý najdlhšie pôsobiaci hudobník je klávesák a vokalista Bruce Johnston. Zostavu dopĺňajú ďalší "touring" muzikanti.

Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív)
Foto: Facebook.com/thebeachboys

Súvisiaci interpreti: Beach Boys