Raptor Koch je pivničným multiinštrumentalistom z okresu Humenné, pre ktorého tvorbu je príznačný DIY prístup a autenticita. Hudobník teraz vydáva svoju ďalšiu štúdiovku s názvom Ezoterik Pank pod hlavičkou vychodoslovenského labelu Tabačka Records.

"Spirituálno vonku a punk v duši" sú vraj charakteristické pre albumovú novinku Raptora Kocha Ezoterik Pank. Melódie a podivné tonálne a textové vlastnosti jeho najnovšieho počinu vytvárajú úzkostnú náladu a nepokoj uprostred výbuchov živelnej energie a chaosu. Gitarové riffy sú doplnené nestrojenými rytmickými štruktúrami pod heslom "jak príde, tak zrobim". Obavy a neistoty odzrkadlené v textoch kontrastujú s pozitívnym hudobným nábojom a tematickým posolstvom - je tu ešte iná cesta okrem šialenstva.

Raptor Koch sa hudbe venuje prakticky celý život a žánrovú koláž, do ktorej sa jeho hudobný jazyk medzičasom vyvinul, je zložité zaškatuľkovať. Spája freak pop, rock’n’roll, psychedéliu 60. rokov, progressive, surf rock, či experimentálnu plunderfóniu.  Jeho prístup k hudobnej tvorbe pripomína otca americkej outsider music R. Stevie Moora.

V rámci tejto hudobnej rozlietanosti vydal Raptor Koch v roku 2016 a 2017 svoje doterajšie albumy pod značkou brazílskeho vydavateľstva Chupa Manga pod jeho občianskym menom Stano Sninský


Redakciu Hudba.sk informovala Dominika Nazarejová z Tabačka Records. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR