V záplave nových singlov, ktorých interpreti dúfajú, že im vyšiel tohtoročný "letný hit", sa zatiaľ najlepšie darí mladej speváčke Celeste Buckingham. Tá sa zviditeľnila účinkovaním v Česko Slovenskej SuperStar, no aj keď v súťaži neuspela, skladby z jej debutového albumu Don't Look Back sú populárne v oboch krajinách.

Aktuálny singel Celeste Buckingham s názvom Run Run Run je podľa IFPI aktuálne najhranejšou slovenskou skladbou v éteri a v konkurencii zahraničných interpretov jej v hranosti v domácich rádiách patrí ôsme miesto. Darí sa jej aj v českom éteri, kde je medzi českými a slovenskými skladbami druhá najhranejšia.

Prvenstvo v českých rádiách patrí ďalšej slovenskej piesni Hey Now od skupiny Peter Bič Project, ktorá je v rebríčku Rádio sk50 na po 24 týždňoch na druhom mieste. V oboch krajinách si teda Celeste a Peter Bič podelili prvé dve miesta.

V slovenskom éteri sa na tretie miesto vyšplhala Mista s novinkou Cash Out, z nedávno vydaných piesní je vysoko aj raper Vec s Mariánom Čekovským, ktorých skladba Náš deň je v rebríčku Rádio sk50 štvrtou najhranejšou. Prvú päťku uzatvára skupina AMO, ktorá na svojej novinke Swing spolupracovala práve s talentovanou Celeste Buckingham.

Aktuálne rebríčky hranosti v slovenských rádiách nájdete každý týždeň v našej novej sekcii Rebríčky. Pridanou hodnotou sú linky na texty piesní či videoklipy.

Celeste Buckingham - Run Run Run

Text: Hudba.sk
Foto: Facebook.com/mtvoficialni

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham