Pred dvoma týždňami Kanyeho Westa nahneval únik nedokončeného videa k skladbe Black Skinhead, ktoré nakoniec jednotlivé portály na jeho žiadosť stiahli. Teraz sme sa však dočkali oficiálneho klipu, ktorý sa ale od pôvodnej verzie príliš nelíši. S novými videami sa okrem Kanyeho prezentovali aj Wyclef Jean, P-Money, Classified a na domácej scéne Separ.

Kanye West sa rozhodol svoje nové video k singlu Black Skinhead predstaviť na svojom oficiálnom webe, pričom klip je interaktívny a diváci si môžu meniť rýchlosť prehrávania alebo ukladať screenshoty. Neskôr video zverejnil aj na YouTube, kde je však k dispozícii iba v klasickej verzii.

Kanye West - Black Skinhead

Wyclef Jean zostáva aktívny aj v lete. Najnovšie vypustil do sveta video k skladbe Hard Times, v ktorej sa venuje téme imigrácie a problémom s ňou spojených. Track, v ktorom hosťuje G Fella, pochádza z jeho aktuálneho mixtapeu April Showers.

Wyclef Jean - Hard Times f. G Fella (Video)

The Roots najnovšie spojili sily s britským hudobníkom Elvisom Costellom a výsledkom ich spolupráce bude album Wise Up Ghost, ktorý vyjde 17. septembra. Tento týždeň sa hudobníci rozhodli predstaviť prvú ochutnávku z ich počinu, pričom tak spravili prostredníctvom lyric videa k piesni Walk Us Uptown.

Elvis Costello & The Roots - Walk Us Uptown (Lyric Video)

Novú štúdiovku pripravuje aj náš obľúbenec Homeboy Sandman. Nahrávka s názvom All That I Hold Dear dorazí už 3. augusta, a Boy Sand sa preto rozhodol, že je najvyšší čas vypustiť prvý singel. Tým sa stala vec Easy Does It, v ktorej mu asistujú YC The Cynic a I Am Many.

Homeboy Sandman feat. YC The Cynic & I Am Many - Easy Does It

Ako sme písali minulý týždeň, v USA je momentálne jednou z hlavných tém oslobodzujúci verdikt pre Georgea Zimmermana, ktorý vlani vo februári údajne v sebaobrane zastrelil 17-ročného Trayvona Martina. K tejto téme sa vyjadrilo aj množstvo rapperov, medzi nimi napríklad aj Talib Kweli a Nelly. Tí venovali Trayvonovej pamiatke spoločnú skladbu Before He Walked z Talibovho aktuálneho albumu Prisoner Of Conscious, ktorú predviedli naživo v The Tonight Show with Jay Leno.

Talib Kweli feat. Nelly & Abby Dobson - Before He Walked (Trayvon Martin Tribute) (Live)

Tech N9ne vydá 30. júla už svoju trinástu štúdiovku Something Else, na ktorej sa bude nachádzať aj relatívne pomalá skladba Fragile. Do nej si šéf labelu Strange Music pozval zaujímavú zostavu hostí - ¡Mayday!, Kendrick Lamar a Kendall Morgan.

Tech N9ne feat. ¡Mayday!, Kendrick Lamar & Kendall Morgan - Fragile

Producent P-Money z ďalekého Nového Zélandu má už dva mesiace vonku album Gratitude, na ktorom sa nachádza aj drahokam v podobe skladby The Professional. V nej sa o vokálnu stránku postaral Roc Marciano. A práve táto vec sa najnovšie dočkala aj videa.

P-Money feat. Roc Marciano - The Professional

Skyzoo oživil svoj projekt Penny Series, v rámci ktorého každý týždeň zverejňuje nový freestyle. Druhé vydanie série odštartoval záležitosťou All Black Walls, do ktorej si požičal inštrumentálku Picasso Baby od Jay Z.

Skyzoo - All Black Walls

Kanaďan Classified pokračuje v nakrúcaní videí k jeho aktuálnemu eponymnému albumu, ktorý vydal začiatkom roka. Najnovšie sa dostalo na hymnu 3 Foot Tall, v ktorej sa venuje problematike šikany.

Classified - 3 Foot Tall

Na záver tu máme ešte jednu novinku z domácej scény. Separ sa rozhodol dodať vizuálnu podobu skladbe Tepláky z jeho sólového počinu Buldozér. Ako už samotný názov napovedá, člen DMS a Gramo Rokkaz v tracku rapuje o svojom obľúbenom odeve.

Separ - Tepláky

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Kanye West, Wyclef Jean