Začiatkom júna predstavila skupina Pixies novú skladbu You´re So Impatient a pribalila k nej aj coververziu piesne Que Sera, Sera Jaya Livingstona a Raya Evansa. Obe novinky priniesli strašidelný a filmový obraz americkej popkultúry. Teraz k ním formácia pridáva singel Chicken, pri ktorého počúvaní sa budete cítiť ako kura, ktorému niečo nečakane odsekne hlavu.

Strašidelnú atmosféru nového singla podporuje popri vyššie spomínaným predstavám aj sólový gitarový part Joeyho Santiaga a ďalšia časť textu, ktorá odkazuje na filmy o zombie. Spolu s novou piesňou oznámila rocková kapela vydanie nového štúdiového albumu The Night The Zombies Came, ktorý vyjde 25. októbra prostredníctvom BMG.

Už filmové videoklipy naznačujú, že zážitok z celého albumu bude ako sledovať napínavý filmový trhák. Black Francis vo vyhlásení prezradil, že jednotlivé fragmenty sa v pesničkách prelínajú a zbierka skladieb na pripravovanej nahrávke napokon vytvorí "akýsi film".

Na pripravovanom albume The Night The Zombies Came sa kapela spojila so svojím dlhoročným spolupracovníkom, producentom Tomom Dalgetym. Zároveň pôjde o prvú nahrávku s novou basgitaristkou Emmou Richardson, ktorá sa ku kapele pripojila po odchode Paz Lenchantina.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)