Múzeum obchodu prináša v rámci projektu Rock v múzeu 25. júla do Bratislavy už po štrnásty raz slovenskú bluesovú kapelu ZVA 12 – 28 Band s dychovou sekciou.

ZVA 12 – 28 Band, kapela bratov Norberta a Ladislava Červenákovcov, ktorej počiatky siahajú až do roku 1990, sa v múzeu predstaví už po štrnásty raz, čím drží rekord v rámci projektu Rock v múzeu. Ich svojské a veľmi autentické blues, skutočne stojí za počutie, ale aj videnie. Skladby zo všetkých albumov - Live in Stará Pekárna (2002), Hrubá múka (2005), Za fúzy ma poťahaj (2007), Z ruky zobať (2010), DVD Live in Kazačok (2012) a posledného Šibenica Frajerka (2015), patria medzi klenoty pôvodného slovenského, už nielen blues.

Ako sa všeobecne uvádza, kapela sa výrazne vymyká z typického blues-rockového klišé a v jej hudobnom jazyku nájdete aj prvky čerpajúce z rôznych hudobných žánrov a slovenského folklóru. Texty Norberta Červenáka píše sám život a sú umocnené typickým zvolenským jazykovým koloritom a samozrejme, zmyslom pre humor.

Mimochodom, práve v tomto roku pripravuje skupina nový štúdiový materiál. Obrovskou zmenou a prekvapením bude slávnostná narodeninová zostava s dychovou sekciou, ktorú vedie erudovaný hudobník, saxofonista a aranžér Ján Kopčák, ktorého doplnia Michal Cálik na trúbku a Vladimír Trofimovič na trombón. Podporia takto hudbu kapely nielen zaujímavými aranžmánmi ale i sólami jednotlivých hráčov.

Redakciu Hudba.sk informovali pracovníci Múzea obchodu Bratislava. Text správy sme upravili.