Televízia Markíza uvedie budúcu nedeľu (3.9.) v premiére prvú časť šiestej sezóny tanečnej šou Let's Dance. Medzi účinkujúcimi sú aj dvaja zástupcovia hudobnej scény a ďalší budú počas jednotlivých dielov vystupovať ako hostia s kapelou, ktorá bude tanečníkov počas celej šou hudobne sprevádzať.

O priazeň divákov a diváčok v šiestej sezóne tanečnej šou Let's Dance zabojuje desať párov. Svoje tanečné umenie na televíznych obrazovkách predvedú herec Branislav Deák, basgitarista skupiny Hex Yxo Dohňanský, speváčka Emma Drobná, herec Vladimír Kobielsky, šéfkuchár Michal Konrád, komička Eva Kramerová alias Evelyn, riaditeľka súťaže Miss Universe SR Silvia Lakatošová, športový moderátor Peter Varinský, moderátorka hlavného spravodajstva TV Markíza Lenka Vavrinčíková a tenistka Daniela Hantuchová.

Moderátormi obľúbenej šou budú Adela Vinczeová a Martin "Pyco" Rausch. Do porotcovských kresiel sa i tentoraz posadia choreograf Ján Ďurovčík, tanečnica a porotkyňa Tatiana Drexler a herečka Zuzana Fialová. Štvrtým a celkom novým členom poroty bude český choreograf Petr Horáček. O hudbu v šou sa tradične postará live band, ktorý bude v každej časti sprevádzať iného populárneho speváka či speváčku. V prvom diele sa na pódiu predstaví víťaz druhého ročníka speváckej súťaže Česko Slovenská SuperStar Lukáš Adamec.

Vystúpenia budú výpravnejšie

Diváci sa môžu tešiť aj na niekoľko noviniek. "Tento formát bol aj v minulosti veľmi úspešný, takže ho nejdeme nijakým spôsobom kompletne meniť, naopak, ideme stavať na tom, čo fungovalo a čo bolo dobré a ideme ho len prispôsobiť roku 2017, takže doň zakomponujeme určité moderné prvky. Jedným z nich je, že všetky vystúpenia budú trošku výpravnejšie, nebudeme vidieť len párový tanec, ako to bolo v minulosti, ale do niektorých skladieb sa pridajú aj company dancers, na parkete bude viac tanečníkov a budeme využívať viac rekvizít. Každá pesnička bude mať zároveň nejaký príbeh, hereckú etudu. Bude to viac šou," povedal počas tlačovej konferencie kreatívny producent a režisér projektu Pepe Majeský.

Ďalšou novinkou budú podľa jeho slov tematické večery. "Tie sme v minulosti v šou tiež nemali. Jeden večer budeme mať napríklad tému filmové hity, to znamená, že súťažiaci budú tancovať na filmové melódie, čomu budú prispôsobené aj kostýmy a rekvizity. A máme pripravených aj pár prekvapení, ktoré nazývame twisty. To sú také drobné veci, ktoré implementujeme do niektorých epizód, napríklad dance maratón - všetky páry budú spolu tancovať na tanečnom parkete po dlhšiu dobu jeden a ten istý tanec a porota bude pomedzi nich chodiť a nakoniec vyberie pár, ktorému to šlo najlepšie," uviedol Majeský.

"Takže máme pripravených pár dramaturgických noviniek, ale samozrejme, je to stále stará dobrá Let's Dance. Je to súťaž, ide tu o body a o to, kto vyhrá. Je to glamour, pekná, príjemná rodinná šou a ja sa strašne teším, že môžem byť jej súčasťou,“ poznamenal režisér, ktorý projekt staval podľa vzoru britskej verejnoprávnej televízie. "BBC túto šou začali a robia ju už niekoľko sezón, sú v tom skrátka najlepší, my sme od nich len prebrali najnovšie trendy. Vybrali sme tie, ktoré by podľa nás mali fungovať na našich divákov," dodal.

Viac sa dozviete v zázname z tlačovej konferencie:



Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/EmmaDrobna.official / SITA - Robert Tappert