Bažant Pohoda Párty, ktorá sa mala uskutočniť 27. októbra 2012 v priestoroch Starej Tržnice v Bratislave, napokon nebude. Koncept viacerých koncertov pod značkou festivalu Bažant Pohoda mal nahradiť dvojdňový trenčiansky Pohoda Indoor Camping Festival, ktorý organizátori zrušili začiatkom mesiaca.

"Je nám to ľúto, ale vzhľadom na to, že sa nám nepodarilo získať dostatočnú podporu od partnerov a podujatie by bolo aj pri vypredaní v strate niekoľko desaťtisíc eur, sme sa rozhodli akciu zrušiť," vysvetľuje riaditeľ spoločnosti Pohoda Festival Michal Kaščák. "Na jeseň nás ešte čaká koncert skvelého Marka Lanegana a budeme sa sústrediť na prípravu letného festivalu Bažant Pohoda 2013."

Vrátenie vstupného za lístky na Bažant Pohoda Párty vol. I aj na Pohoda Indoor Camping Festival 2012, zakúpené v sieti Ticketportal, si môžu ich majitelia nárokovať na predajných miestach Ticketportalu, kde si ich zakúpili. Tí, čo si kúpili vstupenky v online Pohoda shope alebo priamo na trenčianskom letisku, nech napíšu na adresu shop@pohodafestival.sk.

Spomínaný koncert amerického hudobníka Marka Lanegana (na fotografii) sa mal pôvodne konať pod názvom Bažant Pohoda Párty vol. II, no po zrušení prvého vydania bude agentúra podujatie propagovať ako klasický koncert. V avizovanom termíne 20. novembra však okrem bývalého člena skupín ako Screaming Trees či Queens of the Stone Age v bratislavskej Starej Tržnici nebudú chýbať všetky už avizované mená predskokanov - Duke Garwood z Veľkej Británie, belgický pesničkár Lyenn, jeho krajania Creature with the Atom Brain a slovenská skupina Tornádo Lue.

Vstupenky na koncert Marka Lanegana sú k dispozícii do konca septembra v akciovej cene 15 eur. Od 1. októbra budú stáť 19 eur a na mieste 25 eur. Viac informácii nájdete na stránke Pohodafestival.sk.     

Mark Lanegan Band - 4AD Session

Redakciu Hudba.sk informoval Mário Gešvantner, PR manažér festivalu Pohoda.

Súvisiaci interpreti: Mark Lanegan