Barbora Švidraňová a jej kapela Basie Frank Band je multižánrový autorský projekt, ovplyvnený hudobnými štýlmi ako pop, jazz, funk, soul, jazz-rock, R&B a mnohé iné. Na koncertoch sa prezentujú živelnou šou v kompletnom kapelovom zložení a neboja sa progresivity a nepredvídateľnosti.

Originálnu žánrovú fúziu so slovenskými aj anglickými textami prinášajú na domácu popovú scénu súrodenci Barbora Švidraňová ako hlavná textárka a gitarista Šimon Švidraň ako hlavný hudobný aranžér. Album Fenix, ktorému bude celé turné venované, vznikal tri roky a podieľalo sa na ňom až 22 muzikantov.

Celá kapela Basie Frank Band, ktorej členmi sú okrem Švidraňovcov aj basgitarista Adrián Simonides, klávesák Lukáš Cintula a bubeník Matej Richtarčík, funguje rovnocenne a podieľa sa spolu na autorskej tvorbe. Barbora sa snaží svojím speváckym umením povstať z popola seriálových mŕch a skrz vlastnú hudbu ukázať svetu svoju skutočnú tvár. 


"Sme dosť inšpirovaní svetovou hudbou a funguje to aj u svetových popredných hudobníkov ako Bruno Mars či Beyoncé, ktorí sú vrchol mainstreamu, no veľa experimentujú so žánrami a spájajú ich v pope. Tým pádom sa to snažíme aj my tak nejako prirodzene robiť a nevieme to kategorizovať. Je to súčasná a moderná populárna hudba, ale je poprepájaná žánrami. Dnes je všetko poprepájané, či už v móde, hudbe alebo herectve," povedala Barbora o žánrovej nezaraditeľnosti svojej kapely v rozhovore pre Hudba.sk.

Barbora Švidraňová a Basie Frank Band - Fenix Tour 2017:

5. 10. - Košice, Smelly Cat
6. 10. - Prešov, Christiania
7. 10. - Prievidza, S-Club
12. 10. - Banská Bystrica, Klub 77
13. 10. - Banská Štiavnica, Art Café
14. 10. - Martin, Barmuseum
19. 10. - Nitra, Music a Cafe
20. 10. - Trnava, Music a Cafe
3. 11. - Poprad, Kozlovna Divoká
9. 11. - Bratislava, Luna Bar (hotel Kyjev)

Vstupenky:  


Redakciu Hudba.sk za kapelu Basie Frank Band informoval Boris Kulík. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.facebook.com/basiefrankband.

Foto: Svetlografia.sk