Začiatkom septembra ohlásila skupina Linkin Park svoj návrat. Prekvapila speváčkou za mikrofónom, singlom The Emptiness Machine, comebackovým koncertom a oznámením nového albumu a turné. Teraz predstavujú singel číslo dva s názvom Heavy Is The Crown, ktorý je zároveň oficiálnou hymnou pre majstrovstvá sveta v League of Legends.

Pieseň je prvou spoluprácou skupiny so spoločnosťou Riot Games stojacou za online bojovou hrou League. Spolu s ňou zverejnili Linkin Park aj sprievodný animovaný videoklip. Novinka zároveň slúži ako najnovšia ochutnávka z avizovaného albumu From Zero, ktorý vyjde 15. novembra. Pieseň predstavila skupina naživo 22. septembra na koncerte v Hamburgu vo forme prídavku.

"Bola to úžasná skúsenosť spojiť sa s Riotom priniesť túto hymnu globálnej komunite League of Legends. Pieseň je pre nás skutočným vrcholom tejto novej éry, využíva náš charakteristický zvuk a dodáva mu sviežu energiu. My Veľmi sa teším, že hráči a fanúšikovia to zažijú!" povedal Mike Shinoda.

Maria Egan, globálna vedúca hudby v Riot Games, doplnila: "Hymna Worlds je hudobným momentom, na ktorý sa hráči Ligy každý rok tešia najviac, a stala sa veľmi žiadanou súčasťou hudby po celom svete. Keď sa kapela púšťa do tejto vzrušujúcej novej kapitoly, je nám cťou stať sa partnerom pri hymne na rok 2024. Text piesne Heavy Is The Crown dokonale vystihuje príbeh tohtoročných Worlds a je silným spoločníkom k témam nášho hudobného videa."

Spolu s novou pesničkou oznámila skupina aj tri ďalšie dátumy aktuálne prebiehajúceho turné, a to v v Paríži, Dallase a São Paule. V reakcii na vyjadrenie Chesterovej matky Susan Eubanks, ktorá hovorí o zrade voči Benningtonovej rodine, Shinoda povedal, že návrat Linkin Park nerovná sa vymazaniu toho, čo bolo. "Sme nadšení, že sme späť. Nejde o vymazanie minulosti - ide o začiatok novej kapitoly a o to, aby sme tu boli pre každého z vás."

Text: Hudba.sk (zdroj: Kerrang.com)