Pete Townshend, gitarista anglickej rockovej kapely The Who, nemá rád koncertovanie. Skupina sa predstavila nedávno na podujatí Desert Trip, ktoré sa konalo v kalifornskom meste Indio od 7. do 9. októbra a potom aj od 14. do 16. októbra. Na špeciálnom festivale sa predstavili aj Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young a Roger Waters.

Sedemdesiatjedenročný Pete Townshend v rozhovore pre britský denník The Times uviedol, že sa mu koncert nepáčil. "Som nudný debil. Nič to pre mňa neznamená. Klamal by som, ak by som povedal, že to bola fakt zábava a že to bolo úžasné. Nebolo to úžasné. Bol to koncert. Odohral som ho a zaplatili mi za to. Faktom je, že nemám rád vystupovanie. No som v tom dobrý. Som rád, že som v niečom dobrý," vyjadril sa člen skupiny.
 
The Who vznikli v roku 1964 v Londýne. Najznámejšiu zostavu formácie tvorili s Townshendom aj spevák Roger Daltrey a už zosnulí basgitarista John Entwistle a bubeník Keith Moon. Kapelu spolu s Beatles a Rolling Stones považujú za jednu z najvýznamnejších britských rockových skupín.

V roku 1965 debutovali albumom My Generation, z ktorého pochádza aj rovnomenný singel. Na konte majú tiež úspešné nahrávky Tommy (1969), Who's Next (1971), Quadrophenia (1973), Face Dances (1981) či zatiaľ posledný album Endless Wire (2006). The Who počas kariéry získali množstvo významných ocenení a v roku 1990 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V súčasnosti sú oficiálnymi členmi kapely iba Daltrey a Townshend, ktorí predvlani v októbri uviedli na trh výberovku The Who Hits 50! 

Zdroj: SITA
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Who