Britský rockový spevák Bryan Ferry vydá sólový album Bitter-Sweet. Novinka sa dostane na trh 30. novembra pod hlavičkou Bryan Ferry and His Orchestra a ponúkne 13 skladieb, pričom sa v trackliste budú nachádzať aj kúsky z repertoáru už nefungujúcej kapely Roxy Music.

Medzi skladbami na pripravovanej sólovke budú aj coververzie skladieb While My Heart Is Still Beating a Dance Away, ktoré Bryan Ferry pôvodne nahral s už nefungujúcou kapelou Roxy Music. Album bude k dispozícii na CD aj vinyle.

Sedemdesiattriročný spevák predtsaví fanúšikom svoju novinku aj naživo, keď sa na budúci rok predstaví v rámci turné po Európe napríklad aj 3. júna v poľskom Vroclave, 5. júna v Prahe či 7. júna vo Viedni.

Tracklist albumu Bryan Ferry - Bitter-Sweet:

01 Alphaville
02 Reason Or Rhyme
03 Sign Of The Times
04 New Town
05 Limbo
06 Bitter-Sweet
07 Dance Away
08 Zamba
09 Sea Breezes
10 While My Heart Is Still Beating
11 Bitters End
12 Chance Meeting
13 Boys And Girls


Bryan Ferry sa v roku 1970 stal jedným zo zakladajúcich členov spomínanej skupiny Roxy Music, ktorá do roku 1982 vydala osem albumov. So všetkými sa pritom v UK Charte dostali do Top 10. Tento rok sa objavili na zozname nominantov na uvedenie do Rock'n'rollovej siene slávy.

Ferry sa v roku 1973 začal venovať aj sólovej kariére, pričom doteraz ponúkol 15 albumov. So šiestou nahrávkou Boys and Girls (1985) dobyl UK Chart. Vydal tiež niekoľko kompilácií či single ako Let's Stick Together, The Price of Love, This Is Tomorrow alebo Slave to Love.


Zdroj: SITA (bryanferry.com)
Foto: facebook.com/bryanferry

Súvisiaci interpreti: Bryan Ferry