Kapela Smola a Hrušky oslavuje 20. výročie vydania svojho prvého oficiálneho albumu s názvom Jeseň 2003. Fanúšikovia sa na troch novembrových koncertoch môžu tešiť na unikátny dvojhodinový set.

Playlist bude zostavený z dvadsaťročných skladieb v nových hudobných šatách, no samozrejme nebudú chýbať ani najväčšie hity z neskoršej tvorby skupiny. V rámci tohoročnej jesene to budú jediné klubové koncerty, ktoré Smola a Hrušky odohrajú na Slovensku. V rámci miniturné 20 rokov Jeseň 2003 zavítajú 16., 17. a 18. novembra do Vrútok, Novej Dubnice a Trnavy. Keďže 17. november pripadol tento rok na piatok, po každom z týchto koncertov bude nasledovať voľný/nepracovný deň.

Nová zostava a práca na novom albume

"V tomto roku sme pôvodne neplánovali žiadne turné. Počas sezóny sme odohrali viac ako päťdesiat vystúpení. Na jeseň sme mali v úmysle dať si prestávku a sústrediť sa na dokončenie nášho nového albumu, ktorý plánujeme vydať na jar v roku 2024. Viac ako rok vystupujeme vo vynovenej hráčskej zostave spolu s novým zvukárom. Musím povedať, že ohlasy sú výrazne pozitívne, nielen od našich verných fanúšikov, ale aj od kolegov hudobníkov, ktorých stretávame na rôznych akciách a našich vystúpeniach. Cítime, že sme v najlepšej koncertnej forme a v plodnom období našej kariéry. Túto energiu chceme preniesť aj na náš nadchádzajúci album," hovorí frontman skupiny Jozef "Spoko" Kramár

"Aj keď sme už mysleli, že tohtoročný koncertný harmonogram je uzavretý, ozvali sa nám fanúšikovia z miest, kde sme dlhšie nevystupovali. Tento nečakaný záujem nám priniesol novú inšpiráciu. V septembri sme si pripomenuli 20. výročie vydania nášho debutového albumu Jeseň 2003 a pri tejto príležitosti sme sa rozhodli vrátiť k našim koreňom, nacvičiť staré skladby, ktoré boli základom našej kariéry, vrátane tých, ktoré sme nikdy nehrali naživo. Táto cesta späť v čase nám pripomína, odkiaľ sme prišli a čo nás inšpirovalo, aby sme sa stali kapelou, akou sme dnes."

"Je to emocionálny a zároveň osviežujúci zážitok pre celú zostavu a tím. Pre nových členov je to zároveň aj skvelá príležitosť zoznámiť sa s našou bohatou históriou. Po prvých skúškach môžem s istotou povedať, že tieto skladby stále žijú a dlho ešte budú zásadným medzníkom v našej kariére. Po toľkých rokoch majú rovnakú energiu a vášeň ako v čase, keď sme ich prvýkrát predstavili svetu na Jeseň 2003," dodáva Spoko.

20 rokov Jeseň 2003 minitour 2023:

  • 16. 11. – Vrútky, RC Mlyn
  • 17. 11. – Nová Dubnica, Klondajk
  • 18. 11. – Trnava, Malý Berlín

Koncerty začínajú o 21:00.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informoval manažér skupiny Martin Hlavatý. Správu sme upravili. Všetky podrobnosti o kapele nájdete na oficiálnej stránke smolaahrusky.sk a sociálnych sieťach Facebook a Instagram.