Nikam neodišla, ticho okolo jej osoby nebolo ani na okamih a napriek tomu sa dá povedať, že Lady Gaga je späť. Popri rozruchu, ktorý vyvolal film Joker: Folie à Deux, oficiálny soundtrack k nemu a tiež sprievodný soundtrack, ktorý vydala speváčka pod vlastným menom, prichádza teraz so sólovým singlom Disease, prvou ochutnávkou z očakávaného albumu.

Sólová štúdiová nahrávka vyjde vo februári budúceho roka. Bude nasledovníkom úspešného albumu Chromatica (recenzia) z roku 2020. Pesničku Disease napísali Lady Gaga, Andrew Watt, Cirkut a speváčkin snúbenec Michael Polansky, ktorý tiež prispel na album Harlequin. Trojica Gaga, Watt a Cirkut sú zároveň uvedení ako producenti nového singla.

Už pred vydaním prvého singla Gaga naznačovala, že nový album sa nebude podobať na nič z toho, čo doteraz robila. "Milujem prelomiť žáner a rada objavujem hudbu," povedala pre Rolling Stone uvedomujúc si, že je v pozícii, v ktorej si môže dovoliť experimentovať. "Je niečo naozaj krásne na vedomí, že vás budú milovať bez ohľadu na to, čo robíte."

Napriek tomu je singel Disease zmesou toho, čo je na Lady Gaga najlepšie – tanečného synthpopu, temnejšieho rocku, hnevu v hlase aj v texte. Jediné, čo v tejto chvíli chýba, je poriadny videoklip. Disease (zatiaľ?) sprevádza tajomné a temné lyric video.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)