Po minulotýždňovom koncerte vo vypredanom Ateliéri Babylon, na ktorom kapela Hex s pomocou desiatok hostí odohrala vyše trojhodinový hudobný maratón a pokrstila svoju "bestofku", sa môžu fanúšikovia tešiť na ďalší výnimočný večer. 13. decembra tak budú mať šancu zažiť (H)exkluzívny koncert aj tí, ktorí sa na krst nedostali.

20. novembra sa konal špeciálny koncert skupiny Hex, aký fanúšikovia počas jej 21-ročnej existencie nezažili. Slávnostnú atmosféru krstu umocnili hudobníci z kamarátskych kapiel ako Vidiek, Para, Polemic, Le Payaco, Billy Barman, Puding Pani Elvisovej, Walter Schnitzelsson, From Our Hands či Korben Dallas. Akcia bola vypredaná už niekoľko dní vopred, a tak sa mnohí fanúšikovia na koncert nedostali. Malou náplasťou bol live stream, ktorý sme na Hudba.sk prinesli v spolupráci so spoločnosťou iWavez. Už tento týždeň budeme naživo vysielať koncerty kapiel Billy Barman (26.11.) a Andrej Šeban Band (28.11.).

Priamy prenos z najväčšieho žúru kapely Hex si minulú stredu pozrelo vyše 4000 ľudí, no sledovanie vystúpení na internete sa s účasťou na koncerte nedá porovnať. Preto kapela pripravila pre fanúšikov ďalší špeciálny večer a aby sa ho mohli zúčastniť aj pracujúci ľudia mimo Bratislavy, uskutoční sa v piatok 13. decembra. Hexáci si do Ateliéru Babylon pozvali ako predkapelu mladíkov z Walter Schnitzelsson a ich vlastné vystúpenie opäť spestria zaujímaví hostia. Aj táto akcia sa pritom bude niesť vo výnimočnej sviatočnej nálade - tentoraz vianočnej.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Rádiový hit Keď sme sami im dodal energiu

Na spomínanom koncerte kapela pokrstila svoj nový výberový album s názvom Všetko najlepšie. Ten vyšiel spolu s knihou obsahujúcou zhrnutie doterajšej cesty Hexu z pera Jána Trstenského a množstvo raritných fotografií. "Povedali sme si, že je čas zosumarizovať našu tvorbu. Roky ubiehajú veľmi rýchlo, zdá sa mi, ako by sme včera iba začínali. Veľmi ma teší, že táto štvorica vydržala pokope celý ten čas, že si stále máme čo povedať, že fungujeme a hudba nás baví. Teší ma, že naše pesničky vedia pritiahnuť ľudí, že vieme aj po toľkých rokoch vypredať koncert," skonštatoval po úspešnom krst basgitarista skupiny Tomáš "Yxo" Dohňanský.  

Novinka obsahuje dve CDčka s 32 pesničkami, ktoré je možné zakúpiť aj samostatne na iTunes. Pri zostavovaní výberovky kapela príliš nešpekulovala a stavila na najväčšie hity. "Máme už overenú dramaturgiu z našich koncertov. Vieme, ktoré pesničky sa ľuďom páčia a zabávajú sa pri nich. Často sú to single, ktoré sa hrávali v rádiách, takže výber piesní na kompiláciu nebol až taký ťažký. Jediné, čo sme spravili, že sme išli od konca na začiatok, čiže sú zoradené od najnovšej po najstaršiu. Cédečko začíname skladbou Keď sme sami a posledná je pesnička Madelaine, ktorú sme zložili, keď sme mali pätnásť rokov," vysvetlil spevák a gitarista Peter "Ďuďo" Dudák.

Hex a Vidiek, Bratislava, 20.11.2013 Zdroj: Marko ErdJanko Kuric s Hexom na koncerte v Bratislave - celý fotoreport

Na stredajšom koncerte zaznela aj úplne nová pieseň Tak sa mi zdá a spomínaný aktuálny hit Keď sme sami kapela zahrala dokonca dvakrát. "Pripadá nám to, že sme uzatvorili jednu našu éru. Podarilo sa nám urobiť pesničku, ktorá zarezonovala v médiách, čo sme radi. Dodalo nám to energiu, opäť sme ožili a tešíme sa na ďalšie koncerty, budúci rok ich bude veľa a pridáme aj nové piesne," dodal gitarista Martin "Fefe" Žúži.  

Druhé CD nahrávky Všetko najlepšie obsahuje skladby, ktoré prespievali blízke skupiny a interpreti, pričom väčšina z nich nechýbala ani na krste. "Poznáme sa vlastne od vzniku kapely Hex, chlapci chodili na naše koncerty. Dnes majú veľa skvelých pesničiek, radi sme prispeli našou verziou hitu V piatok podvečer. Aj sme ju zaradili do nášho koncertného programu a dáme ju aj na náš nový album," povedal Janko Kuric za skupinu Vidiek. "Kedysi na lyžiarskom zájazde som bol nútený tancovať s učiteľkou. A bola to práve skladba kapely Hex Vetroň, na ktorú som si zatancoval. Na kapele Hex si vážim, že spolu hrajú radi a že je medzi nimi stále dobrá energia," prezradil Marián Čekovský.

Zdroj: Propaganda House, Hudba.sk
Foto: Marko Erd - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Hex