To, čo sa začalo ako spontánne posedenie s kamarátmi a spriaznenými kapelami, sa minulý rok rozrástlo na malý klubový festival. Slnko Spirit, organizovaný uznávaným slovenským vydavateľstvom Slnko Records, chystá na posledný predvianočný piatok už svoj druhý ročník.

"Všetci sme jedna kapela" - hovorí slogan jedného z najaktívnejších labelov na Slovensku. Slnko Records vydáva hudbu už štrnásť rokov. Jeho zakladatelia Shina a Daniel počas tohto obdobia pomohli veľkému počtu domácich, ale aj zahraničných muzikantov a kapiel. Predvianočný klubový festival je tak príležitosťou na stretnutie spriaznených duší - umelcov aj fanúšikov vydavateľstva.

"Prvé dve výročné stretnutia boli len muzikantské a mali sme z nich veľkú radosť. Na prvom vznikla skupina Zlokot a na druhom skupina Dobropić. Tak sme si povedali, že by naši najvernejší poslucháči nemali prísť o takéto historické míľniky slovenskej muziky, mali by byť pri tom. A od toho bol už len krok k nášmu minifestivalu, ktorého prvý ročník v 2014 sa tak krásne vydaril," vysvetľuje Dano Salontay a Shina ho dopľňa: "Myslím, že túto akciu dlžíme našim kapelám, ale hlavne ľuďom, ktorí nás celé tie roky podporujú."

V rámci druhého ročníka Slnko Spirit vystúpia 18. decembra v bratislavskom Nu Spirit Clube kapely Korben Dallas, Longital, Katarzia, Archívny chlapec, Hviezda a Tu v dome. Celovečerný koncertný program bude opäť ohliadnutím sa za tým najlepším, čo sa v prestížnom vydavateľstve v uplynulom roku udialo. Slnko Records v ňom vydalo dokopy osem albumov vrátane nahrávok Archívneho chlapca, Longital, Walter Schnitzelsson, Hviezdy, Jany Kirschner či Korben Dallas.

Všetky aktuálne albumy, ale aj mnohé ďalšie budú na akcii k dispozícii v rámci Slnko butiku s CDčkami, vinylmi a merchandisingom Slnko kapiel. V klube bude opäť aj špeciálna fotostena, súťaže a ďalší hudobný program so Slnko dídžejmi. Ďalšie podrobnosti nájdete na Facebook stránke podujatia.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records.

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas, Longital