Mladá, 21-ročná speváčka Martina Koniariková, ktorá vystupuje pod umeleckým menom Mina, nedávno vydala svoj debutový singel s názvom Padá. Nežná zasnená skladba dostala aj jednoduchý, ale pôsobivý vizuál v podobe klipu, ktorý sa natáčal v tajomnom priestore terchovského lesa.

Spevu sa aktívne venuje už odmalička, no písať vlastné skladby začala až po príchode z Anglicka, kde rok študovala spev. "V Anglicku som bola obklopená veľmi nadanými muzikantami, ktorí si svoje piesne skladali sami a mali ich plné zošity. Vtedy som si uvedomila, že pre umelca je nevyhnutné, aby si skladal vlastné veci. Čím viac toho umelec vie, tým má väčšiu šancu presadiť sa."


Štúdium v Anglicku bolo finančne veľmi náročné, a preto sa rozhodla odísť a naplno sa začať venovať hudbe vo svojej rodnej zemi, na Slovensku. Ako sama hovorí, návrat domov pre ňu nebol ľahký. "Nevedela som, čo so životom a pri pomyslení, že budem študovať niečo čo ma nebaví sa mi zdvíhal žalúdok."

Práve vtedy vznikla pieseň Padá. Svoje sily spojila s producentom, bubeníkom, ale predovšetkým jej dobrým kamarátom Petrom Nemčekom a pomaly sa všetko začínalo rysovať. Skladba vznikala najmä doma, v ich detských izbách, do ktorých investovali a vytvorili si vlastné štúdio s kvalitnou technikou.
Mina momentálne pracuje na ďalších skladbách, ktoré by mali výjsť ako albumový celok už budúci rok.

Jej cestu za snom môžete sledovať aj na jej Instagrame.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Peter Nemček. Text správy sme upravili.