Anglický spevák George Ezra, ktorý vstúpil do sveta hudobného biznisu ako 19-ročný a všetkých prekvapil svojím hlbokým hlasom a šírkou hudobného záberu, nie je typickou hviezdou, ktorá si užíva slávu, po koncertoch rozdáva podpisy a na turné do rána žúruje s kolegami z kapely.

Ako  24-ročný rodák z Hertfordu prezradil v rozhovore pre britský denník The Guardian, po koncerte si ide väčšinou rovno ľahnúť. "Odídem z pódia a zamierim rovno do tourbusu. Je dôležitejšie si oddýchnuť ako potešiť fanúšikov selfíčkami," povedal spevák, ktorý sa tento rok predstaví na festivale Colours of Ostrava.

Ezrovými najväčšími záľubami sú okrem iného história a literatúra, špeciálne knihy japonského spisovateľa Harukiho Murakamiho. Najviac zo všetkého ho ale podľa jeho slov baví turistika. "Po mojom prvom albume som si dal mesačnú prestávku a prešiel som sám Cotswold Way," prezradil britskému denníku. Cotswold Way je 164 kilometrov dlhá diaľková turistická trasa na juhu Anglicka, ktorá sa začína v meste Bath a končí v mestečku Chipping Campden.

Spevák, ktorého preslávil najmä singel Budapest z roku 2013, sa snaží udržiavať si čo najväčšiu mieru súkromia a ako hovorí, večer už nie je väčšinou k dispozícii ani pre svojich kamarátov. "O deviatej večer si dám mobil na tichý režim, idem do postele, čítam si a oddychujem. Ranný budík mám na ôsmu," prezradil ďalej o svojich denných návykoch.

George Ezra vydal v roku 2013 EP nahrávku Did You Hear the Rain?, po ktorej nasledovalo druhé EP Cassy O' (2014). S debutovou štúdiovkou Wanted on Voyage (2014) dobyl britský albumový rebríček. Na konte má okrem hitu Budapest aj ďalšie úspešné single Blame It on Me, Listen to the Man či Barcelona. Dosiaľ ho nominovali napríklad na štyri BRIT Awards. V piatok 23. marca mu vyjde druhý album Staying At Tamara's, z ktorého už predstavil single Don't Matter Now a Paradise.


Zdroj: SITA (Theguardian.com, archív)
Foto: Facebook.com/GeorgeEzraMusic