V írskom Dubline odštartuje 17. mája európska časť turné No Filter skupiny Rolling Stones. Pozostáva z jedenástich koncertov. Pre našinca sú geograficky najbližšie vystúpenia v Prahe a vo Varšave. Naplánované sú až na záver európskej koncertnej šnúry.

Plnia sľub a opäť koncertujú. Skupina Rolling Stones funguje už neuveriteľných 56 rokov a stále má chuť hrávať naživo. Dôkazom je aj jedenásť ohlásených koncertov turné No Filter, ktoré sa uskutočnia medzi májom a júlom. Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood a Charlie Watts zavítajú do Írska, Veľkej Británie, Nemecka, Francúzska, Česka a Poľska.

Fanúšikov táto správa potešila, pretože vlaňajšie jesenné turné bolo beznádejne vypredané. Práve ohlásené nové termíny vyvracajú obavu, že bolo posledným. Či bude mať tento prívlastok to aktuálne, nie je zrejmé. Páni z Rolling Stones už majú svoj vek a môžu sa kedykoľvek rozhodnúť venovať sa už iba svojim vnúčatám či mladým manželkám.

Opäť veľké štadióny

V Prahe, kam sa skupina vráti po jedenástich rokoch, sa koncert uskutoční v stredu 4. júla na letisku Letňany. Poľský koncert sa bude konať v nedeľu 8. júla na Národnom štadióne vo Varšave, ktorý je vďaka kapacite 58-tisíc miest najväčším v krajine. Vstupenky na turné sa dostanú do predaja 9. marca o 10:00. Ak sa však v priebehu dneška stihnete prihlásiť do newslettera skupiny na oficiálnom webe www.rollingstones.com, budete si ich môcť zakúpiť už zajtra.

Kapela bude mať na turné veľkolepú scénu s najmodernejšou technikou. Jej koncerty sú už roky zážitkom pre oči aj uši. Rolling Stones zahrajú svoje klasiky ako Satisfaction, Paint It Black či Brown Sugar, no plánujú pridať aj niekoľko neočakávaných skladieb. Nakoniec, vyberať majú z čoho.  

"Je to obrovská radosť hrať s touto kapelou, ktorú nič nezastaví," hovorí gitarista Keith Richards. "Lepidlom, ktoré nás drží po kope, je naše publikum. Ten najlepší pocit uspokojenia zažívam, keď sa koncert blíži k záveru a fanúšikovia šalejú nadšením," dodáva bubeník Charlie Watts.  Na koncerty sa teší aj spevák Mick Jagger. "Táto časť turné je pre nás naozaj výnimočná. Tešíme sa, že sa v lete vrátime na pódium aj v mestách, v ktorých sme dlho nehrali. Bude to vzrušujúce. Tiež sa teším na mestá, v ktorých vystúpime po prvýkrát," uzatvára.  

The Rolling Stones - No Filter Tour 2018:

17. 5. - Írsko, Dublin
22. 5. - Veľká Británia, Londýn
5. 6. - Veľká Británia, Manchester
9. 6. - Veľká Británia, Edinburgh
15. 6. - Veľká Británia, Cardiff
19. 6. - Veľká Británia, Londýn
22. 6. - Nemecko, Berlín
26. 6. - Francúzsko, Marseille
30. 6. - Nemecko, Stuttgart
4. 7. - Česká republika, Praha
8. 7. - Poľsko, Varšava

Text: Peter Lehotský (zdroj: Live Nation CZ, Rollingstones.com)
Foto: Dave Hogan

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones