V nedeľu večer sa v rámci talentovej šou Hlas Česko Slovenska odohralo druhé kolo súbojov o postup, v rámci ktorého kouči jednotlivých tímov spolu so svojimi poradcami vyberali spomedzi spievajúcich dvojíc tých najlepších spevákov. Diváci po ňom zostali v napätí, pretože osud kontroverznej Simony Fehérovej a Michala Chrenka je stále otvorený.

Rovnako ako aj v predchádzajúcom kole mohli diváci vidieť viaceré rozhodnutia, ktoré boli viacmenej jednoznačne naklonené pre postup jedného z dvojice. Uskutočnilo sa však aj niekoľko dramatických a ťažkých rozhodnutí, vďaka ktorým časť talentov postúpila, no časť zaujímavých spevákov a speváčok musela súťaž navždy opustiť.

Ako prvá o postup zabojovala mužsko-ženská dvojica. Ivanna Bagová a Jaromír Hnilica si spolu strihli duet Dangerous od švédského dua Roxette, za ktorý zožali zo strany publika veľký potlesk. Chválou nešetrili ani koučovia, ktorí vo výbere vôbec nemali jasno. Pepa Vojtek a Rytmus dávali prednosť Jaromírovi, Dara Rolis by si vybrala Ivannu. Konečné slovo však patrilo Michalovi Davidovi ako koučovi tohto tímu. Po vypočutí názoru svojho poradcu Vaša Patejdla sa nakoniec tiež rozhodol pre mladú rodáčku z Ukrajiny.

Ďalšou dvojicou, ktorá porotcov očarila, no zároveň im robila vrásky na čele, boli speváci Jan Danda a Martin Truhlář. Zaspievali si skladbu Say Say Say, ktorú v origináli spievajú dvaja hudobní velikáni - Paul McCartney a Michal Jackson. V tomto prípade mala problém rozhodnúť, ktorý výkon bol lepší, i Linda Finková-Genzerová, ktorá je poradným hlasom Pepu Vojteka. Ten napokon medzi postupujúcich vybral Martina.

Jan Danda a Martin Truhlář - Say Say Say (Hlas Česko Slovenska 2012)

Okrem výborných speváckych výkonov sa včera predviedli aj súťažiaci, ktorým robili vybrané skladby problémy. Patrila medzi nich aj Barbora Blahová, ktorá si spolu s Kristínou Zakuciovou zaspievala pieseň Love The Way You Lie od Rihanny. Barbore koučovia vyčítali intonačné neistoty, ktoré ju nakoniec vyradili z hry.

Svieži závan so sebou na pódium priviala dvojica Petr Lexa a Tamara Kubová, ktorí si spolu zaspievali aktuálny hit Moves Like Jagger. V tejto dvojici sa však jednoznačne vynímal od začiatku do konca Petr. Preafektovaný prejav Kubovej mal veľmi ďaleko od Christiny Aguilery, ktorá originál piesne spieva s Adamom Levineom a jeho skupinou Maroon 5. 

Koučom poriadne zamotala hlavy dvojica Krystína Daňhelová a Renáta Čonková. Tie sa predviedli v skladbe Katy Perry Firework, ktorú výborne zvládli. Dara Rolins dokonca túto pieseň označila za "takmer nezaspievateľnú" a obe súťažiace pochválila za ich výkon. Rozhodnutie však bolo na Rytmusovi, ktorý asi nikoho neprekvapil, keď priznal, že on sám by to nezaspieval. Po dlhšom váhaní nakoniec uprednostnil Daňhelovú.

Krystína Daňhelová a Renára Čonková - Firework (Hlas Česko Slovenska 2012, úryvok z duelu)

Rovnako vyrovnaný výkon ukázala ďalšia mužsko-ženská dvojica v podaní Barbory Švidraňovej a Mateja Koreňa, ktorí zabojovali hitom One od formácie U2. Matejovi bolo zo strany Michala Davida vytknuté, že miestami toho predviedol až moc a nenechal si na rozdiel od svojej súperky žiadnu rezervu. Z postupu sa tak tešila herečka a speváčka Barbora Švidraňová. 

Posledným párom večera, ktorý z doterajších kôl talentovej šou ponúkol najviac napätia a speváckych výkonov, bola dvojica Michal Chrenko a Simona Fehérová. Obaja zo všetkých síl zabojovali v skladbe Crazy od dua Gnarls Barkley. Rozhodnutie o postupujúcom však v tomto prípade prekvapujúco nepadlo.

Diváci budú musieť až do ďalšieho kola súbojov v napätí držať palce svojmu favoritovi a čakať na posledné slovo, ktoré má tento raz v rukách Rytmus. Rozhodne sa pre Simonu, s ktorou už majú za sebou medializovaný konflikt kvôli alkoholu, alebo pre pokojne pôsobiaceho v speváckych súťažiach ostrieľaného Michala?

Simona Fehérová a Michal Chrenko - Crazy

Autorka: Miroslava Kuracinová
Ilustračné foto: Hlascs.nova.cz