Putovný festival elektronickej hudby po vypredanom jesennom vydaní pokračuje vo veľkom štýle. Ďalší Electronic Beats Festival sa bude konať 12. mája v nových priestoroch bratislavskej Refinery Gallery. Program ponúkne veľký súčasný objav - audiovizuálneho mága Yoanna Lemoineho, ktorý tvorí hudbu pod pseudonymom Woodkid - ale aj stálicu elektronickej hudby Jamesa Lavelleho s novým koncertným projektom UNKLE Sounds. A to ešte nie je všetko...

Vstupenky na jesennú edíciu s vystúpeniami kapiel Lamb, Apparat Band a WhoMadeWho sa vypredali týždeň pred koncertom. Jarné vydanie láka na nové štýlové industriálne priestory s názvom Refinery Gallery ale samozrejme aj na zaujímavé mená svetovej elektronickej hudby.

"Už dlhšie sa na sociálnych sieťach diskutovalo o koncerte pána menom Yoann Lemoine, ktorý svoje vystúpenie na Slovensku už avizoval a spôsobil tým na 'slovenskom' Facebooku patričný šum. S radosťou preto potvrdzujeme, že v máji bude v Bratislave koncertovať Woodkid – umelec, ktorý robí muziku vhodnú do počítačovej hry aj kampane módneho domu Dior," hovorí za organizátorov PR manažér festivalu Marián Mitaš.

Lemoine je známy najmä ako režisér do detailu prepracovaných videoklipov. Na konte má krátke videá pre Mobyho (Mistake), Katy Perry (Teenage Dream) alebo The Shoes (Wastin Time), najnovšie spolupracuje s vychádzajúcou hviezdou Lanou Del Rey, ktorej natočil atmosférou nasiaknuté videoklipy Born To Die a Blue Jeans.

Keď však pred rokom zverejnil videoklip k titulnej skladbe debutového Iron EP svojho hudobného projektu Woodkid, na ktorom spolupracuje so spomínanými The Shoes, okamžite zaujal aj hudobný svet. Resp. tú jeho časť, ktorá je relevantná pre organizátorov a fanúšikov značky Electronic Beats.

Woodkid - Iron

The Asteroids Galaxy Tour
 zaujali organizátorov Bažant Pohody, no ešte pred letom ich uvidíme aj v bratislavskej Refinery Gallery. Skupinu tvoria producent Lars Iversen a šarmantná speváčka Mette Lindberg, no počas koncertov ich dopĺňajú ďalší štyria hudobníci. Kapela vznikla v roku 2007 a zatiaľ má na svojom konte nahrávky Fruit (2009) a Out Of Frequency (2012).

Ich hudba, v ktorej sa spája staré s novým a ľahkosť s virtuozitou, znie rovnako prirodzene v klube aj v reklamách na produkty spoločností Apple či Heineken, ktorých tvorcovia si zamilovali skladbu The Golden Age.

The Asteroids Galaxy Tour - The Golden Age

Keď sa James Lavelle s Timom Goldsworthym nepohodli, vyzeralo to, že sa už hudba UNKLE na koncertné pódiá nedostane. Po mnohých žiadostiach od fanúšikov sa ale Lavelle rozhodol dať ľuďom to, po čom srdce každého ich fanúšika túži. V novej audiovizuálnej show UNKLE Sounds sa môžete tešiť na všetky veľké hity a tie najlepšie tanečné remixy.

UNKLE Sounds promo 2011

"Ak vezmeme do úvahy, že line-up ešte stále nie je kompletný, isto budete súhlasiť, že v Bratislave sa schyľuje k ďalšiemu parádnemu žúru. Meno špeciálneho hosťa jarného festivalu oznámime čoskoro," dodáva Mitaš. Prvú sériu vstupeniek za úvodnú cenu 11 eur už ponúka www.tixy.sk. Štandardná cena v predpredaji bude 13 eur.

Electronic Beats Festival 2012
sobota, 12. mája - Refinery gallery (Vlčie hrdlo 1, Bratislava)

Predbežný lineup:


Woodkid
The Asteroids Galaxy Tour
UNKLE Sounds
+špeciálny hosť

Informácie pre Hudba.sk poskytol Marián Mitaš, PR manažér podujatia. Electronic Beats prináša značka Telekom. Pre aktuálne informácie sa vyhľadajte "Electronic Beats SK" na Facebooku alebo na Twitteri.

Foto: Facebook.com/unkle

Súvisiaci interpreti: Woodkid