Vo veku 52 rokov zomrel český spevák Dan Nekonečný. Smutnú správu na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter potvrdil starosta mestskej časti Praha-Řeporyje a bývalý bulvárny novinár Pavel Novotný.

Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz s tým, že v dome v spomínanej mestskej časti, kde interpret žil, zasahovala záchranka aj polícia. Príčina úmrtia je predmetom vyšetrovania. 

"Môžem potvrdiť, že policajti vyrazili k nahlásenému mŕtvemu mužovi. Viac podrobností zatiaľ nemáme, kriminalisti sú na mieste," uviedla pre Novinky.cz hovorkyňa polície Andrea Zoulová. Informáciu o zásahu pri mŕtvom 52-ročnom mužovi potvrdila pre Novinky.cz aj hovorkyňa záchranárov Jana Poštová.


Dan Nekonečný, vlastným menom Daniel Konečný, sa narodil 29. júna 1966 v Boskoviciach. Bol známy ako spevák, tanečník a šoumen, vždy oblečený v extravagantných kostýmoch výrazných farieb a s trblietkami, ktorého vystúpenia boli rovnako plné farieb, exotických prvkov i ohňostrojov, ale boli pre neho typické aj široký úsmev a vyhlásenia o "ministerstve rozkoší". 

Pôsobil v kapele Šum svistu. Zahral si aj v niekoľkých filmoch ako napríklad Eliška má ráda divočinu (1999) či Jak se krotí krokodýli (2006). Okrem speváckej kariéry pôsobil aj ako herec. Spoločne s Bolkom Polívkom a Zuzanou Stivínovou si zahral napríklad v komédii Eliška má ráda divočinu.

Smútná udalosť zasiahla aj kolegov Dana Nekonečného z hudobného sveta. "R.I.P. Daniel Nekonečný. Poznali sme sa roky a začínali sme spolu v kapele Laura a její tygři. Je to smutné. Tak mladý. Úprimnú sústrasť všetkým pozostalým," napísala Ilona Csáková na sociálnej sieti. 


Zdroj: SITA (iDnes.cz), TASR
Foto: archív umelca