Vo februári sa St. Vincent vrátila s temným industriálnym singlom Broken Man, ktorý naznačil agóniu a extázu siedmej štúdiovej nahrávky. Pripravovaný album vyjde už o mesiac, 26. apríla. Nahrávku All Born Screaming si speváčka po prvýkrát sama produkovala. Možnosť hrať sa neobmedzene so zvukmi jej dal pocit výnimočnosti, vďaka ktorému sa cítila "ako Boh, ktorý sa hrá s bleskom".

St. Vincent, vlastným menom Annie Clark, v rozhovore pre Apple Music 1 popísala, že sa išla zblázniť z množstva zvukov, ktoré nosila v hlave. "Musíš ich dostať von a len ty vieš, kedy je to hotové. Keď si v miestnosti sama, uisťuješ sa, že sa dostaneš k hrdelnej podstate niečoho a len ty vieš, kedy je to úplne správne. Na určitej úrovni som Boh, ktorý sa hrá s bleskom a využíva chaos," povedala Annie.

V štúdiu strávila dlhé hodiny, kým si povedala: "Ktoré sú tie štyri sekundy, ktoré sú pre mňa také vzrušujúce, že to chcem počuť znova a znova a postaviť okolo toho celú pieseň?". Proces, ktorý označila za únavný ale potrebný, smeroval k albumu, v ktorom ide o život a smrť. "Pre mňa je nahrávka čierna, biela a horí všetkými farbami, pretože ide o život. A smrť. Život a smrť sú dosť binárne – buď si nažive, alebo si mŕtvy. Album je o tom, čo znamená byť nažive a prijať túto agóniu a extázu," uzatvára.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)