Písal sa rok 1987, keď skupina INXS predstavila ľúbostný singel Never Tear Us Apart. Vtedy ešte jej členovia nevedeli, že stvorili nezabudnuteľný hit, ktorý sa stane neodmysliteľnou súčasťou ich kariéry. Po 35 rokoch sa k nemu vracajú a púšťajú fanúšikov do jeho zákulisia.

Žijúci členovia už nefungujúcej skupiny sprístupnili scény, ktoré sa v oficiálnom videoklipe nenachádzajú, ako aj rozhovory so zosnulým frontmanom Michaelom Hutchenceom. Ten sa, podľa slov gitaristu a klávesáka INXS Tima Farrissa, na pesničke pôvodne smial. Pracovná verzia totiž znela bluesovo. "Považoval to za vtipné, pretože pre nás to bolo také iné," povedal Farriss. Napriek tomu jej venoval svoju pozornosť a napokon k nej napísal melódiu aj text.

Legendárnym sa stal tiež videoklip režiséra Richarda Lowensteina. Vznikal v Prahe a k dnešnému dňu má viac ako 100 miliónov videní na Youtube. Zábery zachytávajú Československo päť rokov predtým, ako sa rozdelilo. V tom čase ešte nebola Praha obľúbeným turistickým mestom a jej architektúra očarila prostredníctvom videoklipu celý svet. "Duch tamojších ľudí je fantastický, to je to, čo milujem, naozaj vás to núti oceniť to, čo máte," hovorí v archívnych záberoch Michael Hutchence.

"V tom čase viedlo získanie povolenia pre natáčanie v Prahe cez množstvo prekážok. Avšak možnosť kinematograficky využiť krásnu, romantickú architektúru a pamiatky mesta bola niečím veľmi špeciálnym a k tejto piesni sa to naozaj hodilo. Týždenný pobyt nám umožnil naplno sa ponoriť do kúzla a kultúry mesta," vysvetlil Kirk Pengilly, hráč na saxofón a gitaru.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)