Presne v deň začiatku hokejových majstrovstiev v Lotyšsku uzrela svetlo sveta nová pesnička speváka Lukáša Adamca s názvom Život je boj. Energická novinka je zároveň úvodnou zvučkou novej televíznej talkšou Citronáda, ktorú má na svedomí, ako už názov napovedá, Richard "Citrón" Lintner. Práve v nej mala skladba s videoklipom 21. mája premiéru.

Všetko sa to začalo koncom minulého roka Lintnerovým telefonátom, ktorým prekvapil obľúbeného košického speváka. "Rišo mi zavolal, povedal, že sa mu páči moja hudba a bol by rád, ak by som skúsil zložiť titulnú skladbu jeho novej šou. Indície boli len šport a predstava energickej vypaľovačky. Ja som bol polichotený, nadšený a, samozrejme, som to robiť chcel," prezrádza Lukáš Adamec.

Spevák teda ponuku prijal a na pomoc pri tvorbe piesne si prizval Tomiho Okresa (Chinaski, ex IMT Smile), ktorý po jeho boku stojí už roky. "Potom to už všetko išlo veľmi rýchlo. S Tomim sme mali Zoom call so zástupcami firmy MediaJet, ktorá je producentom Citronády. Povedali sa nejaké vízie, nastavili ciele. O tri dni sme mali hotovú pieseň Život je boj, ktorá sa páčila všetkým zainteresovaným a nám tiež," približuje Adamec rýchly spád udalostí.


"Riff piesne mal Tomi, ako muzikanti hovoria, "v šuflíku" už veľa rokov. To je to, čo počuť prvé sekundy piesne. Okolo toho sme vyskladali slohy a refrény. Tomi zložil hudbu, ja som melódiu otextoval," opisuje proces tvorby Lukáš. Pieseň sa nahrávala v košickom štúdiu Parentals so zvukárom Jánom Terpákom. O výrazný rytmus piesne sa postaral bubeník Martin Janočko, Tomi Okres nahral gitary a basgitaru a Lukáš Adamec pesničku naspieval. Ako však prezradil, nebol na to sám.

"Vo výkrikoch tam počuť dokonca aj Riša Lintnera. Bol za nami v štúdiu pri nahrávaní a jeho účasť dodala pesničke ešte väčšiu hodnovernosť," spomína spevák na nahrávanie skladby. Do finálnej zvukovej podoby dotiahol nahrávku pražský producent Lukáš Martinek (Studio Svárov). "Táto pieseň je určená všetkým, ktorí sa odmietajú vzdať! Pre všetkých športovcov, ktorí chcú byť ešte lepší. Pre všetkých, ktorí chcú nájsť silu bojovať," odkazuje Lukáš všetkým ľuďom, ktorí chcú dosiahnuť svoje ciele v akomkoľvek smere.

A čo na spoluprácu hovorí hviezda relácie Rišo Lintner? "Lukáš bol moja prvá, a po vypočutí pesničky vlastne aj jediná voľba interpreta, ktorý by mohol zložiť a nahrať titulnú skladbu k mojej šou. Som naozaj rád, že sme sa dohodli a išli do toho spolu. Skladba Život je boj sa mi už po prvom vypočutí vryla do pamäte. V jeden večer som si ju vypočul dvakrát a nasledujúce ráno po zobudení som si už spieval refrén. Takže som vedel, že máme hit," netají svoje nadšenie bývalý dlhoročný slovenský hokejový reprezentant, ktorý už počas svojej kariéry ukázal, že sa dokáže uplatniť aj ako moderátor. 

Richard Lintner a Lukáš Adamec, 2021 Zdroj: archív spevákaRichard Lintner a Lukáš Adamec

Videoklip k energickej novinke sa nakrúcal v rovnakom štúdiu ako i samotná Citronáda. O réžiu sa postaral Michal Nemtuda a jeho tím A-Team Production. "Sľúbil som sám sebe, že všetkým poviem o tejto partii ľudí, lebo úroveň ich práce je veľmi vysoká. Efektívny,  spoľahlivý tím, ktorý vie, čo robí. Ďakujem! V mojich očiach je klip absolútna bomba. Má to atmosféru, šťavu, ani sekundu nudy, dravosť a energiu, ktorou sa prezentujem aj v reáli. Takže za mňa na jedničku," teší sa Lukáš Adamec.

Videoklip mal premiéru v piatok 21. mája v prvej časti relácie Citronáda, ktorá sa vysielala po úvodnom hokejovom zápase slovenskej reprezentácie s Bieloruskom, ktorý naši chlapci vyhrali. Po boku hokejových legiend, bratov Hossovcov a Riša Lintnera, vyslali Lukáš Adamec a Tomi Okres svoj povzbudivý odkaz do sveta. "Bol to pre mňa úžasný pocit. Ďakujem všetkým zúčastneným a takisto samotnému Rišovi, ktorý má neskutočnú charizmu. Keď to bolo v telke, mal som pocit ťažkého frajerstva. A objímal som Tomiho a ďakoval za roky a piesne, ktorými sme spoločne prešli," vyznáva sa spevák.

Vďaka Richardovi Lintnerovi sa nová pesnička dostala už aj k slovenskému tímu v Rige a Lukáš Adamec verí, že sa stane hymnou ich úspechu. "Pesničku som spolu s klipom počas víkendu poslal Mirovi Šatanovi ako zodpovednej osobe. Verím tomu, že ju chlapcom v kabíne pustí a že im pomôže k ďalším víťazstvám. Držte sa chalani!" odkazuje majster sveta z Göteborgu 2002 mladým slovenským hokejistom v Lotyšsku. "Pri každom vypočutí pesničky Život je boj, myslíme na vás," dodávajú autori piesne Lukáš Adamec a Tomi Okres.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.