Záver Viva Musica! festivalu bude patriť dvom veľkolepým koncertom na Západnej terase Bratislavského hradu. Už vo štvrtok sa uskutoční špeciálny koncert Folklor Symphony a v sobotu tohtoročný program festivalu uzavrie koncertná pocta geniálnemu hudobníkovi a skladateľovi Petrovi Hapkovi.

Koncertom Folklor Symphony, ktorý je zároveň otváracím koncertom Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2013, si Viva Musica! uctí dvoch významných skladateľov slovenskej hudby: Tibora Andrašovana (1917–2001) a Svetozára Stračinu (1940–1996). Vo štvrtok 27. júna tak zaznie slávna slovenská hudba z filmov Janošík či Pacho hybský zbojník, suita z filmov Plavčík a Vratko, Zuzka Turanová a Alžbetin dvor vo veľkolepom podaní Symfonického orchestra Viva Musica! a speváckeho zboru Lúčnica pod taktovkou dirigenta Slovenského národného divadla Martina Leginusa. Súčasťou tejto hudobnej pocty budú aj tanečné čísla v podaní Lúčnice, ktorá svojím umením, majstrovstvom, krásou a temperamentom už 65 rokov aktívne reprezentuje slovenskú kultúru.     

Na záverečný koncert festivalu s názvom Viva Petr Hapka! si v sobotu 29. júna po 20:00 prídu legendárneho českého skladateľa uctiť spevácke osobnosti ako Lucie Bílá, Jana Kirschner, Szidi Tobias, Jana Golisová, Michael Kocáb, či František Segrado. Zaznejú piesne ako Rozeznávám, Levandulová či S cizí ženou v cizím pokojiO sprievod sa postará Orchester Viva Musica! pod taktovkou Oskara Rózsu.

V prípade nepriaznivého počasia sa koncerty presunú do Hant Arény (Pasienky). Táto informácia bude zverejnená na web stránke festivalu vždy minimálne deň pred koncertom.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Barbora Drahovská.

Súvisiaci interpreti: Petr Hapka