Prešovská skupina Komajota využila jar vo svojej skúšobni naozaj netradične. Svoje najznámejšie skladby pretvorila do syntetickej podoby. Hudobníci odložili bicie, basgitaru aj spevový mikrofón a vymenili ich za syntetizátory.

Kapela Komajota oficiálne predstavila svoju druhú hudobnú tvár, keď vystúpila len so syntetizátormi pod názvom Komasyntha na kolaudácii novej kaviarne v Prešove.

Je to inšpirované tým, čo robíme aj nástrojmi, na ktoré hráme. Spravili sme to na štýl Kraftwerk, no nemyslíme si, že to bude produkcia, ktorá by mala mať masový úspech. Venujeme sa hlavne Komajote. Aby sme takýto koncert zopakovali, musela by prísť nová príležitosť a priestor, kam by sa to hodilo," zhodli sa hudobníci napriek pozitívnym odozvám.


Počas večera si Martin Husovský pochvaľoval atmosféru v novootvorenom Little Jazz Café. "Máme kam chodiť, hľadať inšpiráciu a stretávať veľmi príjemných ľudí. Chcem Little Jazz Café popriať, aby nás prežilo, malo klientelu, bolo v pluse, aby sme sa tu vedeli stretávať kedykoľvek a cítili sa ako doma. To je podstata priestoru a to celé spočíva v ľuďoch. Ak nebudeme pracovať, tu nás nájdete. Verím, že to všetko spôsobí tento kolaudačný večer."

Jeho kapelový kolega Stano Čorej radšej vynechal "vtipy, ktoré môžu trvať aj pol hodinu" a vyhlásil: "Poďme to oliať!" Vinylovú platňu poliatú šampanským z tohto večera tak môžete nájsť aj s podpismi hudobníkov na stene podniku, na ktorého úpravách sa vo veľkej miere podieľal aj basgitarista Komajoty Mišo Kráľ.

Viac videí z vystúpenia Komasyntha zatiaľ k dispozícii nie je, no môžete si tiež pozrieť, ako oduševnene kapela nedávno so svojimi typickými nástrojmi oslavovala jeden "výrazný míľnik" vo svojej kariére.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Edo Kopček.

Súvisiaci interpreti: Komajota