Ďalšie zverejnené mená vystupujúcich na aktuálnom ročníku festivalu Rock for People Hope sú tu. Návštevníci sa môžu v dňoch 13. - 14. augusta tešiť na dva dni plné muziky na troch pódiách v novoupravených priestoroch Festivalparku v Hradci Hrálové.

Švédski rockeri Mando Diao sa dostali do širšieho povedomia vďaka albumu Hurricane Bar, pätica predstaví v Hradci Králové novinku I Solnedgången. Texaská dvojka Missio sa pohybuje na scéne štyri roky, na Rock for People 2019 predviedla jeden z najlepších setov, sólový koncert v Prahe, žiaľ, zmaril koronavírus.

"Missio sa mali vrátiť do Čiech v marci minulého roka, lenže po príchode do pražského Rock café bol oznámený zákaz koncertov s účasťou nad 100 osôb. Kapela sa odobrala následne do Varšavy, kde im opäť koncert zrušili, aby nakoniec preletela do Kyjeva a zistila, že majú na návrat do Štátov 36 hodín. Cesta do Európy je tak plná očakávania. Dlho sme hľadali cestu, ako k nám Missio opäť priviezť a máme radosť, že sa tak stalo práve na ročníku festivalu plnom nádeje - Rock for People Hope," hovorí riaditeľ festivalu Michal Thomes.


Do Čiech sa navrátia aj holandskí rockeri De Staat a možno predvedú ukážku nového pripravovaného materiálu. Severoírsky pesničkár JC Stewart v súčasnosti dominuje hudobným rebríčkom. Pieseň I Need You To Hate Me znie z rádií po celom svete, je tiež spoluautorom piesne Hollywood Lewisa Capaldiho.

Rock for People ďalej privíta nemecký metalcore Annisokay, chytľavé rockové trio Pabst alebo švajčiarsku hudobníčku Ikan Hyu, označujúcu svoj pestrý štýl za elastic plastic power gangster future space pop. Z českých zástupcov vystúpi raper Redzed, speváčka a raperka Annabelle, gitarovka WYFE, garage rock Cigarette Syndrome, indie rockeri The Silver Spoons, post hardcorovej scénu budú reprezentovať The Truth Is Out There a Lighthouse Keeper.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Anna Mašátová.