Slovenská metalová skupina Čad sa v stredu 22. augusta naživo predstavila na frekventovanej Obchodnej ulici v Bratislave. Išlo o špeciálnu akciu, ktorá bola ohlásená len pár hodín pred samotným hraním.

Trojica hudobníkov funguje v tej istej zostave pod dvoma názvami - ako tvrdší metalový Čad, ale aj rock'n'rollové zoskupenie Vandali. Na Obchodnej ulici sa predstavili ako Čad so skladbou Na to si tu! v rámci projektu Hudba mesta.

Nová pravidelná relácia odštartovala vystúpením skupiny Puding pani Elvisovej na marketingovom oddelení známej slovenskej softvérovej firmy. Postupne bude prinášať ďalšie videá, v ktorých budú kapely hrať na netypických miestach. Každá časť ukáže zaujímavú hudbu v netradičnom priestore.

Autori projektu Hudba mesta sa pri jeho realizácii inšpirovali podobnými zahraničnými formátmi a využili svoje doterajšie skúsenosti. Mesto si ako miesto realizácie zvolili preto, že v ňom žijú, formuje ich a vnímajú jeho rôzne znaky. O kameru a strih druhej časti projektu sa postarali Mišo Michale a Marek Franko. Autormi námetu a scenára projektu sú Michal Lenický a Martin Kukoľ.

Vystúpenie formácie Čad v rámci projektu Hudba mesta nájdete TU.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Čad