Škótska speváčka a skladateľka Shirley Mansonová, pôsobiaca v americkej rockovej skupine Garbage oslavuje svoje 50. narodeniny. Umelkyňa sa v noci na dnes na sociálnej sieti Facebook poďakovala svojim priaznivcom za dlhodobú podporu, pričom svoju doterajšiu kariéru označila za "divokú, neobyčajnú jazdu".

Jej spevácky prejav je podľa augustového vydania magazínu Elle zvodný a zároveň melancholický, v kontraste s alternatívnym charakterom jej domovskej formácie Garbage, založenej v roku 1994 v meste Madison, štát Wisconsin. Skupina dosiaľ vydala šesť štúdiových albumov a bola sedemkrát nominovaná na hudobnú cenu Grammy.

Najnovšia štúdiovka kapely s názvom Strange Little Birds vyšla 10. júna a stretla sa s veľmi pozitívnym prijatím. Podľa recenzenta prestížneho portálu Pitchfork ide dokonca o najsilnejší počin kapely za posledných 15 rokov.



Shirley Manson
začala svoju dráhu pôsobením v škótskych zoskupeniach Goodbye Mr. Mackenzie a Angelfish. Pozornosť médií si získala aj osobitým módnym štýlom, otvoreným vystupovaním a rebelantskými postojmi. Rodáčka z Edinburghu, označovaná za feministickú ikonu, účinkovala tiež v niekoľkých filmoch a seriáloch.

"Vek je iba informácia. Som už unavená z toho, že mi radia, aby som sa tvárila mladšie, než v skutočnosti som. Mám 50 rokov a žijem neuveriteľný život," vyhlásila jubilantka v rozhovore pre zmienený magazín Elle.


Zdroj: TASR, Hudba.sk (pôvodný text z tlačovej agentúry sme upravili a doplnili)
Foto: Stanislava Karellová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Garbage