Kapela Fuera Fondo, ktorá už osem rokov šíri dobrú náladu prostredníctvom veselej a energickej tvorby, má nový videoklip. K piesni s názvom Kapela vzniklo video v štýle road movie, v ktorom môžete bližšie spoznať život skupiny a energiu, ktorá partiu hudobníkov spojila. Pozrite si ho v premiére na Hudba.sk.

Skladba Kapela je z posledného albumu Žúrový kráľ. V klipe môžu fanúšikovia vidieť atmosféru a zákulisie letných festivalov z pohľadu Fuera Fondo pred a po ich koncerte. Zohratá skupina muzikantov si nový video nakrútila sama. Každý z členov kapely inšpirovanej štýlom ska sa tak na chvíľu stal kameramanom. Videoklip k novinke Kapela je zároveň upútavkou na blížiace sa klubové turné Krič s nami tour. Milovníci živelnej a pozitívnej hudby môžu energiu Fuera Fondo v októbri zažiť v desiatich mestách na Slovensku a v Čechách.

"Vlastnoručne sme si nakrútili klip, ktorý vznikol úplne neplánovane, kto z nás chytil kameru, ten točil, až sme po lete zistili, že máme dostatok materiálu na video. Navyše radi by sme prostredníctvom videa fanúšikom priblížili, čo sme vlastne zač a čo ich na turné čaká," hovorí Boris Majerník, trubkár a manažér kapely Fuera Fondo.


Fuera Fondo onedlho oslávi ôsme narodeniny a pri tejto príležitosti chcú fanúšikom na spomínanom Krič s nami tour ponúknuť niečo viac. Na turné si preto kapela berie aj posilu, kamarátov – trombonistov. "Základ kapely tvorí šesť členov. Ostatné tváre, ktoré ľudia registrujú ako nové, sú naši kamaráti trombonisti Igor a Juraj.  Tí s nami koncertujú, ak niekto z dychovej sekcie nemôže s nami vystúpiť kvôli iným povinnostiam. Aktuálne ich po našom boku budete môcť vidieť aktívne najbližší polrok, pretože saxofonistka Danka odcestovala do Portugalska kvôli štúdiu jazyka," vysvetlil Majerník.

Milovníci veselej a živelnej hudby sa na desiatich koncertoch Krič s nami tour môžu vyblázniť pri skladbách Fuera Fondo ako Kráčajúc svetom, Podarí, You're wondering now a mnoho ďalších. Okrem energiou nabitej hudby sa fanúšikovia môžu tešiť aj na hudobných hostí či jedinečné afterparty. Kapela Fuera Fondo hrá v zložení: Jozef "Dodis" Sitár (bicie!, Tomáš "Thadeash" Majerník (klávesy, spev), Marek "Marčis" Pažitný (basgitara, vokály), Boris "Borisjevič" Majerník (trúbka, vokály), Daniela Zelková (tenor saxofón) a Daniel "Shino" Šintál (tenor saxofón).

Krič s nami tour 2014: 

10. 10. - Ružomberok, Panoptikum  
11. 10. - Martin, Kocka  
15. 10. - Nitra, Pečiatkáreň 
17. 10. - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami 
18. 10. - Trnava, Garage music bar 
24. 10. - ČR - Zlín, Bamboo klub  
25. 10. - Brezno, Bombura  
14. 11. - ČR - Boskovice, klub Sklepy 
21. 11. - Zohor, Adams bar 
22. 11. - Púchov, Queens pub

Viac sa o turné a kapele Fuera Fondo dozviete na oficiálnych stránkach www.fuerafondo.com a www.facebook.com/fuerafondo.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Fuera Fondo