Slovenská skupina The Silence zverejnila singel Stop z pripravovaného albumu Our Time, pre ktorý je charakteristická tvrdá temná elektronika v podaní dvojice Miloš Malovec (spev) a Miroslav Hrnčár (klávesy, vokály). Kovové syntetizátorové zvuky a dynamická rytmika novej skladby dávajú tušiť silnú inšpiráciu v legendárnych Depeche Mode, ktorí sú priekopníkmi tohto žánru.

Názov skladby v sebe okrem umeleckého a filozofického posolstva ukrýva aj strastiplnú cestu kapely samotnej, ktorá je aktívnym členom projektu Synth Slovakia pod občianskym združením Culture Point, ktorý si kladie za cieľ podporu a vzdelávanie v oblasti syntezátorovej hudby. The Silence spolu s inými domácimi či zahraničnými kapelami tak dostal priestor vystúpiť už na dvoch ročníkoch celovečerného syntezátorového festivalu Synthfest Slovakia.


The Silence je momentálne asi jedinou kapelou svojho žánru na Slovensku, ktorá stále aktívne vystupuje a tvorí nové autorské veci. Presadiť sa v oblasti synth-pop je však dnes pomerne zložité. Tento žáner je len veľmi okrajový a mainstream ho dokonca považuje za archaický. História sa však aj v hudbe opakuje a návrat zažívajú práve retro modifikácie štýlov a zvukov z osemdesiatich či deväťdesiatich rokov. Pripravovaný album preto členovia kapely The Silnecne považujú za predzvesť možného nástupu novej vlny synth-pop.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytli členovia kapely The Silence. Text správy sme upravili.