Nová skladba kapely Ať se snaží ona nesie názov Holka s kabelkama místo uší. Priamočiary a našliapaný rock ponúkne jazdu obchodným domom aj okolo bazénu luxusných víl. Kapela tvorená blondínkou s päťčlenným sprievodom vyráža na minitour a opäť ponúka netradičné poňatie rocku v kombinácii s vtipom.

Ať se snaží ona (ASSO) má od začiatku jasne rozpoznateľný štýl. V helmách a chráničoch z amerického futbalu a s blond speváčkou - roztlieskavačkou Luciou, tvoria nezameniteľnú partiu s originálnym zvukom. Novinka ponúka alternatívny rock s ironickými textom, presne v duchu predchádzajúcich skladieb.


"Dievčatá si občas upchajú uši a potom riešia len to, čím ich majú upchaté. Nie je to vždy úplne zle a prinášajú tým do života veľa zaujímavých situácií. A tak sme si predstavili, aké by to bolo, keby to naše dievča nepočulo vôbec nič. Namiesto uší má kabelky a je hluchá," oznamuje autor textu a spevák kapely Tomáš Kolář.

V roku 2012 založili kapelu Ať se snaží ona (ďalej len ASSO) Vladimír Podhorský (gitara), Tomáš Kolář (spev), Přemysl Štěpánek (elektronika) nikdy nedorazivší Jakub Kohák (chiméry). Po dvoch rokoch sa ku kapele pridáva bubeník Peter Zajíček a po štyroch rokoch kapela vydáva EP 2016. V roku 2018 vychádza prvý zo série singlov natočených v štúdiu 3Bees, a to už v šesťčlennej zostave, kde pôvodnú trojicu doplnil na basu Vojta Koval a speváčka Lucie Vonásková. Zároveň dochádza k zmene a na poste bubeníka prichádza Václav Pohl, ktorý s ASSO odohral prvé tri koncerty, pretože sa mu cnelo.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek. Text správy sme upravili.