Americká speváčka Taylor Swift tento týždeň zverejnila skladbu Sweeter Than Fiction, ktorá bude súčasťou pripravovaného životopisného filmu One Chance. Snímka sleduje život tenoristu Paula Pottsa, ktorý speváčku podľa jej slov inšpiroval svojou cestou za snom.

Príbeh operného speváka Paula Pottsa, ktorý v roku 2007 vyhral súťaž Britain's Got Talent, sa stal námetom na celovečerný film, pričom filmári sa zamerali na jeho život pred tým, ako sa stal známym. Inšpiroval aj speváčku Taylor Swift, ktorá pre snímku spoločne s Jackom Antonoffom napísala spomínanú pieseň Sweeter Than Fiction.

"Sledovať zápasy a víťazstvá človeka, ktorý nikdy neprestal ísť za tým, po čom túžil, ma ovplyvnilo," povedala 23-ročná rodáčka z Pensylvánie. "Je to krásny film," dodala populárna speváčka, ktorá v súčasnosti pracuje na piatom štúdiovom albume.

V snímke One Chance si zahrali James Corden, Mackenzie Crook či Julie Walters. O réžiu sa postaral Američan David Frankel. Do slovenských kín by sa film mal dostať v januári 2014. 


Pripomeňte si vystúpenie Paula Pottsa v talentovej súťaži, ktoré z neho doslova za pár sekúnd spravilo hviezdu. Ide o jeden z najsilnejších momentov v histórii novodobých speváckych súťaží.


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), Hudba.sk
Foto: Wade Payne/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift