Už len niekoľko dní zostáva do vydania tretieho albumu slovenskej indie-rockovej skupiny Diego. Prvú možnosť vypočuť si nové skladby však v piatok a v sobotu budú mať fanúšikovia v Prešove a Piešťanoch. Práve tam odštartuje prvé turné kapely po dlhom čase.

"Dáme do toho všetko. Heslo je kvalita a nasadenie," v dobrej nálade sľubuje pred turné frontman Diego K. "Veríme, že v ľuďoch vyvoláme pozitívne pocity, ktoré sa prenesú aj na nás, a všetci pôjdeme po koncertoch domov spokojní."

Na novú nahrávku, ktorá bude mať tajomný názov Et In Arcadia Diego, čakajú fanúšikovia už dlhých osem rokov, naposledy sa tešili z albumu Peripheries, ktorý získal Radio_Head Awards 2009. Členovia kapely tvrdia, že za tie roky prešli istou premenou, no fanúšikovia sa nemusia báť výraznej zmeny. "Je pravda, že hudobne aj ľudsky sme o niečo tichší," vysvetľuje spevák. "Ale nebojte sa, na koncertoch to tak úplne nebude."


Podľa bubeníka Diega C. si treba hudbu skupiny vychutnať práve v atmosfére dobrých klubov. "Kapela na turné po kluboch - to je tá najlepšia forma energie, čo sa dá zažiť. Pre nás muzikantov aj pre divákov. Festivalové koncerty sú fajn, ale sú o inom. Ak nás chcete vidieť v najlepšom, príďte sa pozrieť na Diego do klubov! My sa už nevieme dočkať."

Turné Et In Arcadia Diego štartuje v piatok 27. októbra v prešovskej Christianii. Pokračovať bude hneď na druhý deň v novej piešťanskej Elektrárni, na budúci týždeň si Diego zahrá v Kabinete múz v Brne (31.10.), v piatok 3. novembra odohrá ranné vystúpenie vo vysielaní Rádia_FM a v sobotu (4.11.) vystúpi v legendárnom trenčianskom klube Lúč. Fanúšikovia v ďalších mestách si potom budú musieť počkať až do decembra, kedy bude turné pokračovať.

"Diváci prvých koncertov budú ako prví počuť nové skladby, bude to ich koncertná premiéra a myslíme si, že to bude aj pre nás niečo výnimočné," hovorí basgitarista Diego S. Aj napriek tomu, že kapela nevydala album osem rokov, Diego na slovenskej hudobnej scéne stále silnou značkou, čo potvrdil aj minuloročný singel What Now? . Aj preto je ich návrat na koncertné pódia očakávanou udalosťou. "Pre nás určite a bude zaujímavé zistiť, čo to znamená pre poslucháčov. Po prvých koncertoch budeme múdrejší. Už sa na ne nesmierne tešíme," dodáva Diego K.

Et In Arcadia Diego Tour 2017:

27. 10. - Prešov, Christiania 
28. 10. - Piešťany, Elektrárňa 
31. 10. - Brno, Kabinet múz 
4. 11. - Trenčín, Lúč 
1. 12. - Banská Bystrica, Klub 77 
7. 12. - Bratislava, Fuga 
8. 12. - Žilina, Stanica 
9. 12. - Liptovský Mikuláš, Diera do sveta 


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Mário Gešvantner z agentúry Real Something. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach kapely www.diego.sk a www.facebook.com/diegobandsk.

Foto: Anna Gekrepten

Súvisiaci interpreti: Diego