Barbadoská speváčka Rihanna podľa očakávaní dobyla so svojou siedmou štúdiovkou Unapologetic (2012) britský albumový rebríček, a zaznamenala tak rekordné tretie prvenstvo v UK Charte za sebou.

Dvadsaťštyriročná Rihanna, ktorá pred Unapologetic triumfovala aj s nahrávkami Loud (2010) a Talk That Talk (2011), sa tak vyrovnala Madonne, Eve Cassidy a Norah Jones. Celkovo má speváčka na konte už štyri prvenstvá v UK Charte, keď v roku 2007 dobyla tento rebríček aj s albumom Good Girl Gone Bad.

Rihanna - Diamonds

Rihanna vytlačila z vrcholu skupinu One Direction s druhou štúdiovkou Take Me Home (2012), ktorej patrí aktuálne druhá priečka. Tento album je zároveň tento týždeň jedinou nenovinkou v prvej päťke. Na trojke štartuje dievčenská formácia Little Mix s debutovým albumom DNA (2012), na štvrtej priečke sa umiestnila kapela Led Zeppelin s live nahrávkou Celebration Day (2012).

Prvú päťku uzatvára kanadský spevák Michael Bublé s deluxe verziou svojho vlaňajšieho vianočného albumu Christmas (2011). Výpočet tohtotýždňových noviniek uzatvára speváčka Susan Boyle s nahrávkou Standing Ovation: The Greatest Songs From The Stage (2012) na sedmičke. 

Pozrite si aktuálnu Top 20 britského albumového a singlového rebríčka

Singlový UK Chart ovládli Olly Murs a Flo Rida

Anglický hudobník Olly Murs zaznamenal štvrté prvenstvo v britskom singlovom rebríčku. Podarilo sa mu to s novou skladbou Troublemaker, v ktorej hosťuje americký rapper Flo Rida. Pieseň je prvým singlom z Mursovej tretej štúdiovky Right Place Right Time, ktorá vychádza dnes.

Aj druhú priečku obsadila tento týždeň novinka, konkrétne formácia Girls Aloud s piesňou Something New. Na trojku klesli One Direction so skladbou Little Things, ktorá pred týždňom debutovala na prvom mieste. Štvrtú pozíciu obhájili Labrinth a Emeli Sandé so spoločnou skladbou Beneath Your Beautiful a na päťke je posledná tohtotýždňová novinka v top 10, ktorou je singel Girl On Fire speváčky Alicie Keys

Olly Murs feat. Flo Rida - Troublemaker

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/rihanna

Súvisiaci interpreti: Olly Murs, Rihanna