Bono Vox a The Edge z írskej formácie U2 zahrali na charitatívnom podujatí v New Yorku coververziu megahitu Get Lucky. Asistoval im pri tom hudobník Nile Rodgers, ktorý pieseň napísal a nahral s elektronickým duom Daft Punk a Pharrellom Williamsom. Pozrite si video z vystúpenia, v ktorom sa Bono príliš nevyznamenal.

Hudobníci na pódiu aj fanúšikovia pod ním si vystúpenie zjavne užívali, no záznam z vystúpenia usvedčil frontmana U2, že príprave zrejme veľa času nevenoval. Väčšinu skladby premumlal a dokonca v jednom momente úplne zabudol text. Viac hudobného majstrovstva a citu než Bono a The Edge tak do vystúpenia vložila speváčka Angélique Kidjo z Beninu, ktorá je jedným z najvýraznejších hlasov čierneho kontinentu.


Okrem toho sa na pódiu objavil aj Chris Martin, ktorý s Bonom zahral coververziu piesne Perfect Day zosnulého hudobníka Loua Reeda. Ich spoločné vystúpenie podporilo špekulácie o hosťovaní speváka skupiny Coldplay na pripravovanej štúdiovke U2 s pracovným názvom 10 Reasons To Exist, ktorá by mala vyjsť v apríli 2014. Na podujatí zaznela aj skladba Let's Dance speváka Davida Bowieho, Beautiful Day od U2 či disco klasika Good Times od Rodgersovej kapely Chic.

Špeciálny koncert hviezdnych hudobníkov sa uskutočnil v sobotu (23.11.) a bol súčasťou afterpárty po charitatívnej aukcii pre organizáciu RED, vďaka ktorej sa na boj proti AIDS v Afrike vyzbieralo viac než 26 miliónov amerických dolárov. Bono tak mal dôvod na oslavy a svoje neveľmi presvedčivé výkony môže ospravedlniť aspoň tým, že to bolo pre dobrú vec.

Pozrite si nové lyric video ku skladbe Ordinary Love od U2


Text: Hudba.sk, SITA (Nme.com)
Foto: AP Photo/Starpix, Marion Curtis

Súvisiaci interpreti: U2