Martin Harich vydal v septembri krátke EP v rodnom jazyku. Album obsahuje päť pomalších piesní s osobnými textami, medzi ktoré patrí aj skladba Kam sa to podelo. Martin ju napísal po rozchode s Celeste Buckingham a dlho váhal, či ju vôbec zverejní. Teraz ju ponúka v upravenej verzii s videoklipom, do ktorého pozval tú, ktorej bol song pôvodne venovaný.

Martin Harich, ktorý nedávno skončil na druhom mieste televíznej šou Tvoja tvár znie povedome, aktuálne vydáva singel a klip Kam sa to podelo. Napriek tomu, že skladba vyšla na EP iba v septembri, predstavil ju v novej podobe. Nové slová ako "Kam sa nám to podelo... city, čo ľuďom chýbajú len keď ich stratia" alebo "Kam sa nám to stratilo a čo všetko by som dal za to, aby sa nám to vrátilo" pridal Martin do rádiovej verzie piesne, ktorú si sám produkoval.

"Táto skladba je pre mňa veľmi osobná. Zložil som ju pred dvoma rokmi v období konca svojzo vzťahu s bývalou priateľkou Celeste Buckingham. Pre vydanie songu som čakal na určitý nadhľad a odstup a song tak mohol dozrieť," popisuje vznik piesne Harich. Pri príprave klipu som nechcel siahnuť po bezmennej modelke a ponúkol som spoluprácu na klipe práve Celeste, ktorá ponuku prijala," dodáva. "Všetko podporila aj moja súčasná priateľka, ktorá mi sama navrhla Celeste pozvať."

Kam sa to podelo je rytmicky výrazná skladba. Hudbu a text si Martin napísal sám. Štúdiový videoklip, ktorý mal premiéru na hudobnej televízii Óčko, pôsobí minimalisticky a jeho čisté čiernobiele prevedenie evokuje spomienky a návrat do minulosti. V klipe si okrem Celeste zahrala aj Martinova česká kapela W.A.F, ktorá ho sprevádza na koncertoch.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytli Renáta Tomášová z Warner Music a Filip Vítek z MediaBase.

Súvisiaci interpreti: Martin Harich