Kanadský hudobník a fotograf Bryan Adams zavíta začiatkom júla do Rakúska. Vo štvrtok 5. júla vystúpi vo viedenskej Stadthalle a o deň neskôr v Salzburgarene v Salzburgu. Tento rok by mal vydať jedenásty štúdiový album a je možné, že niektoré pesničky z nahrávky predstaví aj na týchto koncertoch.

Na Slovensku sa Bryan Adams naposledy ukázal v novembri 2006, kedy vystúpil v košickej Steel Aréne. Predtým odohral koncert v roku 2003 v bratislavskej Inchebe.

52-ročný hudobník debutoval v roku 1980 eponymným albumom, svoju zatiaľ poslednú, v poradí desiatu štúdiovku s názvom 11 vydal v roku 2008. Okrem toho má na svojom konte päť kompilácií, dva soundtracky a päť živých nahrávok. V roku 1992 získal Grammy za skladbu (Everything I Do) I Do It For You, ktorá bola súčasťou soundtracku filmu Robin Hood - Kráľ zbojníkov (1991).

Medzi jeho najväčšie hity patria okrem spomenutej balady skladby ako Run to You, Heaven, Summer of '69, Please Forgive Me, All for Love (feat. Rod Stewart a Sting), Have You Ever Really Loved a Woman?, I Finally Found Someone (feat. Barbra Streisand), When You're Gone (feat. Melanie C), Cloud Number Nine, The Best of Me, Don't Give Up (Chicane feat. Bryan Adams) či Here I Am. Za skladby použité vo filmoch ho trikrát počas jeho kariéry nominovali na Oscara a päťkrát na Zlatý glóbus, no ani jednu z týchto cien nezískal.

Od marca 2011 má vegán z Kanady svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy. Pri jej slávnostnom odhaľovaní ho sprevádzala hokejová legenda Wayne Gretzky. O mesiac neskôr sa vo veku 51 rokov stal otcom. Jeho priateľka Alicia Grimaldi, ktorá je zároveň jeho osobnou asistentkou, mu porodila dcéru Mirabellu Bunny.

Bryan Adams - Heaven (live unplugged)

Bryan Adams - (Everything I Do) I Do It For You

Loverush UK feat. Bryan Adams - Tonight in Babylon

Informáciu zverejnila webová stránka bryanadams.com.

Zdroj: SITA
Foto: Clara Roy Minguillon - Bryanadams.com

Súvisiaci interpreti: Bryan Adams