Americký R&B spevák Ne-Yo sa stal viceprezidentom legendárneho hudobného vydavateľstva Motown. Tridsaťdvaročný hudobník bude mať na starosti vyhľadávanie nových interpretov, produkciu, písanie textov a poradenstvo pre umelcov, ktorí majú s týmto labelom platný kontrakt.

"Som poctený, že som získal takúto prestížnu pozíciu. Trochu ma vydesilo, že mám prevziať post, ktorý v minulosti zastával Smokey Robinson. Bude to náročná úloha, ale verte, že ju dokážem zvládnuť," uviedol Ne-Yo, ktorý prostredníctvom Motown vydá aj svoju piatu štúdiovku The Cracks in Mr. Perfect, z ktorého vlani predstavil prvý singel The Way You Move.

Ne-Yo feat. Trey Songz & T-Pain - The Way You Move

Jeho doterajšie štyri albumy - In My Own Words (2006), Because of You (2007), Year of the Gentleman (2008) a Libra Scale (2010) - vyšli všetky vo vydavateľstve Def Jam a celkovo z nich v USA predal 4,3 milióna kópií.

Vo vydavateľstvách združených pod značkou Motown v minulosti vyšli nahrávky takých legiend soulu, R&B a funku ako The Temptations, Marvin Gaye, Martha and the Vandellas, The Supremes, Stevie Wonder, The Jackson 5, Smokey Robinson, Diana Ross, Erykah Badu, Queen Latifah či Lionel Richie.

Informácie pochádzajú z webstránky Bbc.co.uk.

Zdroj: SITA
Foto: Neyothegentleman.com

Súvisiaci interpreti: Ne-Yo