Spomínate si naňho? Semifinalista prvej Česko Slovenskej SuperStar a spevák rockovej kapely FicTive Marry, Marek Lacko, sa opäť prediera na hudobnú scénu. O tomto exotickom chlapcovi dlhší čas nebolo veľmi počuť - síce sa denne prihovára poslucháčom rádia Kiss a so skupinou je aktívny, v sólovej tvorbe poľavil. Teraz sa k nej však vracia.

Košická skupina FicTive Marry zverejnila v decembri novú pieseň Donekonečna, ktorá štartuje posun k tvrdšej a energickejšej tvorbe ovplyvnenej metalom. Spevák Marek Lacko sa preto rozhodol spraviť si ešte jeden projekt, v ktorom ukáže svoju "jemnejšiu" tvár.

Už pred rokom uzrela svetlo sveta skladba Dýchať sa dá, ktorá sa svojím zvukom vymykala štýlovým rockovým mantinelom kapely. Práve na ňu nepriamo nadväzuje Lackova ďalšia textovo silná výpoveď s názvom Blázon. Vlastné akustické piesne sa spevák rozhodol predstaviť na nedávnom koncerte FicTive Marry, kde fanúšikov prekvapil a so španielkou v ruke zožal veľký úspech. Následne ho oslovil Juraj Ivan, ktorý spomínaný koncert zvučil, a pozval ho do svojho štúdia, aby "blázna" nahrali. Štúdiovú verziu zjemnil aj ženský hlas, ktorý patrí talentovanej Košičanke Veronike Haluzovej.

"Je to o nás ľuďoch a o tom, že často ani sami nevieme, čo vlastne chceme. Prichádzame na to až vo chvíli, keď to strácame pred vlastnými očami. Všetci sme bláznami v bláznivej divadelnej hre zvanej život," hovorí o svojom novom sólovom singli Marek.


Na jar sa Lacko chystá do štúdia aj s FicTive Marry, aby so spoluhráčmi natočili EP so siedmimi poriadne našľapanými rockovo-metalovými pesničkami. Koncom apríla budú natáčať aj videoklip a potom sa začína koncertné obdobie, v ktorom predstavia svoj nový program. Fanúšikovia sa zrejme okrem energickej tvorby z repertoáru kapely môžu tešiť aj na blok akustických sólových pesničiek.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytli PR manažéri Boris Karch a Jana Trellová.

Súvisiaci interpreti: FicTive Marry