Dnes odštartovalo hlasovanie v novej hudobnej ankete, ktorú sme pre vás pripravili v spolupráci so Zväzom autorov a interpretov populárnej hudby (ZAI). Do 9. februára 2014 môžete svojimi hlasmi vyjadriť podporu svojim obľúbeným kapelám, interpretom či albumom, ktoré vás najviac zaujali v roku 2013.

Zväz autorov a interpretov populárnej hudby (ZAI) bude po dlhoročnej prestávke opäť oceňovať nielen rádiá, hudobných redaktorov či organizátorov, ale aj hudobných interpretov. Pri tejto príležitosti organizátori cien ZAI oslovili Hudba.sk s návrhom spolupráce pri vytvorení ankety, v ktorých o držiteľoch ocenení v kategóriách Album roka, Skupina/interpret roka a Objav roka rozhodnú fanúšikovia.

Hlasovanie prebieha prostredníctvom aplikácie na Facebook stránke Hudba.sk, kde nájdete aj nominácie vo všetkých troch kategóriách.

So spoluprácou sme súhlasili pod podmienkou rozšírenia, resp. "aktualizácie" pôvodných nominácií ZAI v týchto kategóriách, aby išlo o anketu, ktorá bude čo najlepšie reflektovať dianie na slovenskej scéne v uplynulom roku. Vybrali sme preto 27 skupín/interpretov, ktorí boli v roku 2013 z nášho pohľadu najaktívnejší (koncertovanie, výročia, vydávanie albumov, singlov, videoklipov, atď.), 12 albumov, ktoré sú podľa nás tým najlepším, čo v minulom roku na domácej scéne vyšlo, a 12 objavov, teda interpretov, pre ktorých bol rok 2013 nejakým spôsobom prelomový.

Nominácie sme následne rozšírili o návrhy fanúšikov. Pôvodne mali byť len tri v každej kategórii, no napokon kompletný zoznam tvorí 36 skupín/interpretov, 18 albumov a 18 objavov. Každý hlasujúci môže v ankete označiť ľubovoľný počet svojich obľúbených interpretov, albumov a objavov. Vďaka tomu veríme, že výsledky ponúknu zaujímavý a nový pohľad na preferencie slovenských hudobných fanúšikov.

Ceny pre víťazov sa budú odovzdávať 13. februára v bratislavskom V-klube spolu s oceneniami, o ktorých rozhodujú členovia ZAI. Okrem sošiek mikrofónikov víťazi poslucháčskej ankety získajú reklamnú kampaň na Hudba.sk, ktorú si môžu uplatniť do konca roka 2014:

Skupina/interpret roka: bannerová kampaň na Hudba.sk v hodnote 8.000 eur
Album roka:
bannerová kampaň na Hudba.sk v hodnote 5.000 eur
Objav roka: bannerová kampaň na Hudba.sk v hodnote 5.000 eur

Hlasujte za svoje hviezdy TU!

anketa Hudba.sk 2014 Zdroj: Hudba.sk