Americká speváčka a raperka Azealia Banks, ktorá sa má v lete predstaviť aj na festivale Bažant Pohoda, žiada ukončenie spolupráce so spoločnosťou Universal. Na svojom Twitteri zverejnila nesúhlas s praktikami spoločnosti, ktorá niekoľkokrát oddialila vydanie jej nového albumu Broke With Expensive Taste.

"Unavuje ma, že sa stále musím radiť o svojej práci s bielymi starcami. Ani nevedia, čo počúvajú. Doslova žiadam, aby ma vyhodili z Universalu," napísala Azealia Banks. Raperka tiež vyjadrila prosbu o presun k inej nahrávacej spoločnosti, ktorá "vie, čo s ňou robiť". "Moji fanúšikovia potrebujú novú hudbu. A ja som pripravená," napísala neskôr.

Dvadsaťdvaročná rodáčka z New Yorku debutovala ešte v roku 2011 piesňou 212, ktorá je zároveň prvým singlom z EP s názvom 1991 (2012). Skladba je podľa internetového magazínu Pitchfork deviatou najlepšou piesňou roka 2011. Azealia Banks vďaka nej skončila na treťom mieste v ankete talentov BBC Sound of 2012, keď sa pred ňu dostali iba soulový spevák Michael Kiwanuka a americký skladateľ a spevák Frank Ocean.

Interpretka má na konte NME Award, Billboard Award a Urban Music Award. Jej debutový album Broke With Expensive Taste, ktorý mal vyjsť už pred vyše rokom, má aktuálne termín vydania stanovený na marec. Bude obsahovať 16 piesni, medzi nimi aj skladbu ATM Jam, na ktorej rapperka spolupracovala s Pharrellom Williamsom.


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Facebook.com/azealiabanksmusic

Súvisiaci interpreti: Azealia Banks